WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 λόγοι που σου κάνει ghosting, μετά το ραντεβού


JTeam

26 Απριλίου 2024

 5 λόγοι που σου κάνει ghosting, μετά το ραντεβού
Δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται

Ας συμφωνήσουμε πως πλέον οι σχέσεις είναι ένα περίπλοκο ζήτημα. Ας παραθέσουμε, επίσης, ότι η περίοδος της γνωριμίας και των πρώτων ραντεβού μπορεί να αποτελέσει γρίφο, όταν ο άνθρωπος απέναντί μας είναι φειδωλός με τις λέξεις του και έτσι δεν μπορούμε να έχουμε feedback.Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, να σημειώσουμε ότι είναι λογικό άλλα ραντεβού να έχουν ευτυχή κατάληξη κι άλλα όχι.

Τι γίνεται, όμως, όταν το ραντεβού πηγαίνει τέλεια, ο άνθρωπος απέναντί σου σε έχει εντυπωσιάσει, αλλά το μήνυμα/τηλεφώνημα για το επόμενο δεν έρχεται; Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν απαντάει στις κλήσεις σου και εξαφανίζεται από προσώπου γης λες και δεν υπήρξε ποτέ. Το λεγόμενο ghosting, που μεγάλη είναι η μερίδα ανδρών και γυναικών που έχουν βιώσει και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αναρωτιούνται τι πήγε λάθος.

Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων, λοιπόν, έχουν απάντηση γι’ αυτό το θέμα και αποκαλύπτουν πέντε λόγους για τους οποίους κάποιος μπορεί να κάνει ghosting.

Jenny.Gr
Pexels

1.Δυσκολεύεται να είναι ειλικρινής

Βγήκατε ραντεβού κι όλα πήγαν, όπως τα είχες φανταστεί. Ανταλλάξατε κινητά, συμφωνήσατε να το επαναλάβετε, όμως χάθηκε κι έμεινες με την απορία για το τι συνέβη. Μπορεί παράλληλα με εσένα να βγήκε ραντεβού και με κάποιο άλλο άτομο ή μπορεί να υπάρχει ήδη κάτι στη ζωή του και να μην ήθελε να ακυρώσει το ραντεβού μαζί σου. Την επόμενη φορά που θα βγεις με κάποιον/α να του ζητήσεις να είναι ειλικρινής και να μοιραστεί μαζί σου τι θέλει και τι όχι.

2.Δεν ψάχνει σχέση

Δε σημαίνει ότι επειδή μια γυναίκα ή ένας άνδρας βγήκε ραντεβού θέλει απαραίτητα να δεσμευτεί. Αν ο άνθρωπος που βγήκες ραντεβού ενδιαφέρεται για μια περιστασιακή σχέση και καταλάβει ότι εσύ είσαι σε άλλη φάση ζωής, θα προχωρήσει παρακάτω. Καλό θα ήταν να κάνεις και εσύ το ίδιο, αφού δεν πλέετε στο ίδιος μήκος κύματος τώρα, δύσκολο να συμβεί στο μέλλον.

3.Ήταν απλώς ευγενικός

Μπορεί η γυναίκα ή ο άνδρας που βγήκες ραντεβού να ήταν απλώς ευγενικός και να απέφυγε να σου δείξει πως δεν ενδιαφέρεται. Συνεπώς, τώρα ίσως σου περνάει ένα μήνυμα.

4.Χάθηκε το ενδιαφέρον

Μπορεί στην αρχή να ενδιαφερόταν για εσένα, όμως στην πορεία να αναθεώρησε και να κατάλαβε ότι δεν είσαι αυτό που ψάχνεις ή ότι δεν ταιριάζετε. Δεν γίνεται όλοι να αρέσουμε σε όλους, συνεπώς προχώρα παρακάτω.

5.Έχασε τον αριθμό σου

Αυτή η ατάκα έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές ως δικαιολογία, ωστόσο υπάρχουν και οι περιπτώσεις που είναι αλήθεια. Μπορεί να διέγραψε κατά λάθος τον αριθμό σου κι όντως να μην μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.