image
ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 σημάδια πως η σχέση σου οδεύει προς τον χωρισμό


JTeam

27 Απριλίου 2024

Είσαι σε μία σχέση, περνάς καλά, γελάτε μαζί, το σεξ είναι τέλειο. Αρκούν όμως αυτά;

Η απάντηση είναι όχι. Αν θέλουμε μία σχέση που θα αντέξει στον χρόνο και θεωρείται υγιής, οφείλουμε να επικοινωνούμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και γίνονται πιο πολύπλοκα, το χιούμορ δεν αρκεί για να έχουμε μία σχέση που εξελίσσεται και λειτουργεί και για τους δύο. Οι δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα. Το θέμα είναι πώς τις διαχειριζόμαστε και ποια είναι τα βασικά λάθη που (αργά ή γρήγορα) θα οδηγήσουν στον χωρισμό.

Πώς είναι η υγιής επικοινωνία;

Αν και κάθε σχέση είναι μοναδική και κάθε ζευγάρι επικοινωνεί με τον δικό του τρόπο, υπάρχουν κάποιες κοινές βάσεις. Όπως το να ακούγονται ισότιμα οι επιθυμίες, οι ανάγκες και τα παράπονα των συντρόφων. Να υπάρχει σεβασμός και όχι υποτίμηση της προσωπικότητας. Να μην φοβόμαστε να επικοινωνήσουμε και να μην λειτουργούμε μονίμως αμυντικά ή παθητικά.

Παρακάτω, θα δεις τα σημάδια κακής επικοινωνίας που, αν δεν αλλάξεις, ο χωρισμός είναι βέβαιος

Εντάξει, ξέρουμε ότι τα social media και το texting είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, αλλά καμία σχέση δεν μπορεί να χτιστεί και να είναι ουσιαστική αν δεν ακούμε τη φωνή του άλλου ή αν δεν λύνουμε τα προβλήματα face to face. Η απόσταση δημιουργεί μία ψεύτικη οικειότητα και ασφάλεια, δεν μπορείς να διαβάσεις τις εκφράσεις του προσώπου του και χάνεται η ουσία.

Ένα κλασικό λάθος των προηγούμενων γενιών είναι ότι δεν συζητούσαν ανοιχτά τα προβλήματά τους και απλώς τα αγνοούσαν, ώσπου ερχόταν η μεγάλη έκρηξη. Αν η σχέση λειτουργεί μόνο έτσι, δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον.

 Όταν μιλάμε για ένα σημαντικό θέμα, πρέπει να μας επιτρέπεται να ολοκληρώνουμε τη σκέψη μας. Συχνά, οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτες, επομένως είναι σημαντικό να καταπιούμε για λίγο την οργή και να περιμένουμε. Να μάθουμε να ακούμε έτσι όπως θέλουμε να ακουγόμαστε.

image

Το silent treatment που δείχνει ότι υπάρχει ένταση και εκνευρισμός αλλά καμία διάθεση για συζήτηση. Είναι μία πολύ κακή μορφή τιμωρίας που δεν είναι υγιής, δεν οδηγεί πουθενά και δεν βοηθά κανέναν.

 

 

 

Αν περιμένουμε να μαντέψει ο άλλος τι θέλουμε, τι μας ενοχλεί και τι μας αρέσει στο σεξ, θα περιμένουμε για πάντα. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δημιουργούμε ένα χάος μεταξύ μας, να θυμώνουμε χωρίς πρώτα να έχουμε επικοινωνήσει τα θέλω μας και να περιμένουμε πάντα τη λύση από τον σύντροφό μας, ενώ μπορεί να μην υποψιάζεται καν ότι υπάρχει πρόβλημα.