WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ποιες είναι οι προτιμήσεις και το ενδιαφέρον των Ελλήνων για sex toys;


JTeam

14 Σεπτεμβρίου 2023

Ποιες είναι οι προτιμήσεις και το ενδιαφέρον των Ελλήνων για sex toys;
Νέα έρευνα από το SHOPFLIX.gr μας δίνει τις απαντήσεις που θέλουμε, σε ότι αφορά τα sex toys

Στο inbox μας έφτασε μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα την οποία δεν μπορούσαμε παρά να μοιραστούμε μαζί σου. Η έρευνα αυτή αφορά τα sex toys, τα οποία δεν είναι πλέον εκείνη η απαγορευμένη αγορά, που θα ντρεπόσουν να κάνεις. Αντιθέτως, φαίνεται πως γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση, αφού προσφέρουν ικανοποίηση, απόλαυση, πειραματισμό και ενθουσιασμό. Είτε μόνη σου, είτε με τον σύντροφο σου, τα sex toys έχουν μια θέση στη σεξουαλική σου ζωή και αυτό το αποδεικνύουν και τα παρακάτω νούμερα.

Στην Ελλάδα λοιπόν, πόσο χρησιμοποιεί ο κόσμος τα sex toys; Ποιες ηλικίες τα προτιμούν περισσότερο, αλλά και σε ποιες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, υπάρχει η μεγαλύτερη ζήτηση; Το SHOPFLIX.gr πραγματοποίησε την εν λόγω έρευνα για την αγορά των Sex Toys στην Ελλάδα και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, και μας απαντάει σε όλα τα παραπάνω.

Ποιές κατηγορίες sex toys προτιμούν οι Έλληνες, σύμφωνα με το SHOPFLIX.gr;

Ο περισσότερος κόσμος θα εκπλαγεί όταν μάθει πόσες κατηγορίες ερωτικών παιχνιδιών υπάρχουν εκεί έξω. Jockstraps, dilators και pinwheels είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που χρειάστηκε να γκουγκλάρουμε ύποπτα πολλές φορές. Από όλες αυτές τις κατηγορίες λοιπόν, την πρωτιά έχουν οι δονητές στις προτιμήσεις των Ελλήνων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη θέση που πάει στα φετιχιστικά. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι sex-dolls, τα anal toys και τα dildos.

Jenny.Gr

“Τί διαφορά έχουν οι δονητές με τα dildos” σε ακούμε να ρωτάς; Εκτός του ότι το ένα είναι στα Ελληνικά και το άλλο στα Αγγλικά (ba dum tss), η βασικότερη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι δονητές λειτουργούν αποκλειστικά με μπαταρίες μιας και όπως προδίδει ο τίτλος τους, δουλειά τους είναι να δονούνται. Από την άλλη, τα dildos λειτουργούν χωρίς μπαταρίες και έχουν πάντα φαλλικό σχήμα. Κι εδώ θα μπορούσε να πει κανείς, “τί άλλο σχήμα θα μπορούσαν να έχουν δηλαδή;”

Jenny.Gr

Ποιές ηλικίες προτιμούν περισσότερο τα sex toys;

Για να είμαστε αντικειμενικοί, η προτίμηση δεν αλλάζει και τόσο πολύ ανά ηλικιακό γκρουπ. Περίπου 1 στους 5 χρήστες έχει αναζητήσει ή αγοράσει sex toy τουλάχιστον 1 φορά τους τελευταίους 12 μήνες. Το ποσοστό είναι λίγο μεγαλύτερο στους 18-24 (23%) και κατεβαίνει σταδιακά ανά ηλικιακή ομάδα μέχρι το 17% και 18% στους 45-54 και 55-64 αντίστοιχα.

Jenny.Gr

  • Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η πλειοψηφία των ηλικιών 18-24 δεν έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ακόμα από το σπίτι των γονιών τους. Τα συμπεράσματα δικά σου. Οι άνδρες προηγούνται στο σκορ στις ηλικίες 18-24 με τις γυναίκες να ισοφαρίζουν στα 25-34 και να περνάνε μπροστά με διαφορά στα 35-44. Το μεγάλο comeback γίνεται από τους άνδρες άνω των 55 που φαίνεται να ζουν την δεύτερη εφηβεία τους.

Η μάχη των φύλων για τα ερωτικά παιχνίδια είναι μοιρασμένη

Το ενδιαφέρον για sex toys είναι ίδιο ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες στο σύνολο του πληθυσμού.

Ποιές περιοχές δείχνουν πιο έντονο ενδιαφέρον για sex toys;

Οι δονητές είναι παντού πρώτοι, με την Αθήνα να κλείνει την πρώτη 3άδα με sex dolls και φετιχιστικά, την Θεσσαλονίκη με sex dolls και dildos, στην Πάτρα εμφανίζονται στην 2η θέση τα stap-on και κλείνει η τριάδα με φετιχιστικά, ενώ στη λίστα εμφανίζονται για πρώτη φορά τα δαχτυλίδια στύσης και μάλιστα στην 4η θέση. Πρόκειται για ένα ερωτικό παιχνίδι που φοράνε οι άνδρες στο μόριό τους και συγκρατεί τη ροή του αίματος με στόχο τη μεγαλύτερη διάρκεια στύσης και την παρατεταμένη συνεύρεση.

Η πρώτη θέση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Η έκπληξη φαίνεται να είναι ότι σε όλη την επικράτεια, τα φετίχ κατέχουν ιδιαίτερη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.