WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα kinks - Δεν είσαι όσο ξεχωριστός νομίζεις


JTeam

31 Ιανουαρίου 2024

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα kinks - Δεν είσαι όσο ξεχωριστός νομίζεις
Αν βρεις το δικό σου kink παρακάτω, συγχαρητήρια. Είσαι σαν όλους τους άλλους

Οι άνθρωποι ήταν ανέκαθεν κίνκι. Κι εσύ είσαι, ενδεχομένως, κι είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι ότι, για κάποιον λόγο, ενώ είναι κάτι τόσο συνηθισμένο, το συζητάμε σπάνια και αισθανόμαστε ευάλωτοι -κυρίως εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο μας το παρουσιάζει η ποπ κουλτούρα.

Για χρόνια, kinks όπως ο σαδισμός, το voyerism και το exhibitionism (κοινώς, το να βλέπεις και να σε βλέπουν, ή το μάτι κι απ’ τις δύο πλευρές) θεωρούνταν ψυχασθένειες, σύμφωνα με το DSM, το εγχειρίδιο με τα διαγνωστικά κριτήρια. Φυσικά και δεν είναι ούτε ψυχασθένειες, ούτε διαταραχές, ούτε δικαιολογίες για κακοποιητική συμπεριφορά. Είναι μία σεξουαλική συμπεριφορά, για την έκφραση της οποίας απαιτείται, κυρίως, η συγκατάθεση.

Θα ξεκινήσουμε από το βασικό: Τι ακριβώς είναι το kink;

Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία σειρά σεξουαλικών δραστηριοτήτων, φαντασιώσεων ή επιθυμιών που ξεφεύγουν από τη «συμβατική έκφραση της ενήλικης σεξουαλικότητας». Ωστόσο, το τι είναι συμβατικό και τι όχι, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο, καθώς κάτι που ένας άνθρωπος θεωρεί ταμπού, μπορεί να θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό για κάποιον άλλο.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα kinks;

  • BDSM: Bondade, discipline, sadism, masochism -αυτό σημαίνει BDSM και περιλαμβάνει πολλά «παιχνίδια» με κανόνες που θέτετε μαζί (όπως σεξ σε απόλυτη ησυχία) και συνέπειες που υπόκειται αυτός που τους σπάει.
  • Κυριαρχία/Υποταγή: Αυτό είναι τόσο kink όσο και δυναμική σχέσης, που συχνά αναφέρεται ως D/S. Με την κυριαρχία και την υποταγή, οι σύντροφοι διαπραγματεύονται μια ανταλλαγή εξουσίας όπου ο κυρίαρχος (που μερικές φορές αναφέρεται ως "dom") χρησιμοποιεί προσωρινά συναινετική εξουσία πάνω στον υποτακτικό (ή "sub"), ο οποίος δίνει προσωρινά εξουσία στον κυρίαρχο.
  • Role Play: Πάρα πολύ συνηθισμένο kink. Περιλαμβάνει τη μεταμφίεση ενός ή και των δύο σε χαρακτήρες, ή τη δημιουργία ενός φανταστικού «σεναρίου» για ερωτική ευχαρίστηση.
  • Praise kink: Μερικές φορές, λέγεται και worship kink και περιλαμβάνει κοπλιμέντα και άλλες εκφράσεις επιβεβαίωσης.
  • Exhibitionism/Voyerism: Αυτά, συνήθως, πάνε μαζί καθώς οι exhibitionists θέλουν να τους βλέπουν κατά τη διάρκεια του σεξ, και στους voyeurs αρέσει να είναι θεατές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.