WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Elizabeth Hurley: Τι τρώει σε μια ημέρα και παραμένει τόσο λαμπερή


Τζουλιάννα Καρνέζη

23 Αυγούστου 2019

Elizabeth Hurley: Τι τρώει σε μια ημέρα και παραμένει τόσο λαμπερή

Είναι μια από τις πιο ωραίες γυναίκες του Hollywood αφού μέχρι και σήμερα παραμένει γοητευτική και λαμπερή. Ο λόγος γίνεται για την Elizabeth Hurley, η οποία παρά την ηλικία της έχει ένα σώμα που θα ζήλευαν ακόμη και οι γυναίκες με τα μισά της χρόνια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Hurley αποκάλυψε τα μυστικά ομορφιάς τα οποία βάζουν φρένο στα χρόνια που περνάνε και της χαρίζουν νεανική όψη, αλλά και τι τρώει καθημερινά ώστε να παραμένει τόσο λαμπερή.

Το κλειδί είναι ο συνδυασμός τριών μικρών πραγμάτων: σωστή διατροφή, άσκηση και δραστηριότητες που τη χαλαρώνουν. 

Το πρωί πίνει δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό για να ενυδατώσει το σώμα της. Στη συνέχει τρώει ένα μπολ γιαούρτι με μπανάνα και λίγο μέλι. Για μεσημεριανό συνήθως απολαμβάνει μια σούπα λαχανικών και το βράδυ προτιμάει μια μερίδα κοτόπουλο στη σχάρα με πολλά λαχανικά. Ενώ για σνακ επιλέγει να τρώει φρούτα. Η ηθοποιός εκτός από το να προσέχει τη διατροφή της ασκείται τακτικά και προσπαθεί να βρίσκει χρόνο ώστε να χαλαρώνει. Κλείνει για κάποιες ώρες το κινητό της και πηγαίνει μια βόλτα στην εξοχή για να εισπνεύσει καθαρό οξυγόνο. «Ο καθαρός αέρας σας απαλλάσσει από κάθε έντασή» τονίζει η Elizabeth.

Πριν μερικά χρόνια η Elizabeth Hurley ακολουθούσε τη δίαιτα με βάση την ομάδα αίματος. Το συγκεκριμένο διατροφικό σχήμα βασίζεται στη θεωρία ότι μια τροφή μπορεί να  μας παχύνει ή να μας αδυνατίσει ανάλογα με την ομάδα αίματος. Ο Peter D’ Adamo, ιδρυτής της δίαιτας, υποστηρίζει ότι αν ακολουθούμε μια διατροφή που αντιστοιχεί στην ομάδα αίματος μας τότε βοηθάμε το σώμα μας να απαλλαχτεί από τις τοξίνες, χάνουμε κιλά και ρυθμίζουμε τον μεταβολισμό μας.

Η θεωρία αυτή βασίζεται στις λεκτίνες, κάποιες ουσίες που έχουν μια ειδική δράση όταν έρθουν σε επαφή με μια συγκεκριμένη ομάδα αίματος. Σύμφωνα πάντα με το D’ Adamo, αν φάμε μια τροφή που έχει λεκτίνες οι οποίες δεν συμβαδίζουν με την δική μας ομάδα αίματος, επιβραδύνεται ο μεταβολισμός και δεν χάνουμε κιλά.

Για παράδειγμα ο D’ Adamo υποστηρίζει ότι όσοι ανήκουν στην ομάδα αίματος 0 πρέπει να ακολουθούνε μια διατροφή με βάση το κρέας και να αποφεύγουν τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά και τα δημητριακά. Υπάρχουν ακόμα και θεωρίες σχετικά με τους τύπους μπαχαρικών που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει.

Τι συμβαίνει όμως στη πραγματικότητα;

Στον βωμό της γρήγορης απώλειας βάρους εφαρμόζονται ανορθόδοξα διαιτητικά σχήματα, όπως χημικές δίαιτες, δίαιτες αποτοξίνωσης, με αποτέλεσμα την απώλεια κυρίως μυϊκής μάζας, υγρών και λιγότερο του λιπώδους ιστού. Αυτός ο τρόπος αδυνατίσματος δεν ήταν μόνιμος και γι αυτό μετά από καιρό παρατηρείται η προσθήκη όλου του απολεσθέντος βάρους (συχνά περισσότερου). Σήμερα η κατάσταση αυτή έχει εξελιχθεί, έχοντας προταθεί πολλά νέα διατροφικά σχήματα. Κάποια από αυτά δεν ενέχουν μεγάλους κινδύνους για την υγεία του οργανισμού. Η δίαιτα με βάση την ομάδα αίματος συγκαταλέγεται σε αυτές που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας στον οργανισμό, αφού δεν υφίσταται επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.