WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εμμηνόπαυση και αύξηση βάρους: Τα 3 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν σχεδόν όλες οι γυναίκες


Τζουλιάννα Καρνέζη

11 Αυγούστου 2023

Εμμηνόπαυση και αύξηση βάρους: Τα 3 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν σχεδόν όλες οι γυναίκες
pexels
Παλεύετε με ένα σώμα που δεν σας υπακούει στην εμμηνόπαυση;

Η αύξηση βάρους κατά την εμμηνόπαυση δεν είναι δικό σας λάθος, προκαλείται από την μείωση των οιστρογόνων. Αυτό μαζί με την ηλικία καθιστά πιο δύσκολη τη διατήρηση των αποθεμάτων των μυών σας και την αποθήκευση λίπους ευκολότερη.

Εάν το σώμα σας δεν σας υπακούει στην εμμηνόπαυση, αντισταθείτε στην επιθυμία να χρησιμοποιήσετε τα παλιά «κόλπα» και βρείτε νέους τρόπος να δουλέψετε με το σώμα σας. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι σημαντικό να βρείτε μια νέα προσέγγιση για να έχετε ξανά αυτοπεποίθηση.

3 λάθη αύξησης βάρους κατά την εμμηνόπαυση

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα 3 μεγαλύτερα λάθη που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε όταν διαχειρίζεστε την αύξηση βάρους κατά την εμμηνόπαυση.

Σταματήστε να κόβετε τους υδατάνθρακες

Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων έγιναν στη μόδα λόγω των ισχυρισμών τους ότι καίνε σωματικό λίπος αντί για υδατάνθρακες. Όμως οι συγκεκριμένες δίαιτες μετά βίας έκαναν διαφορά στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Επίσης δεν υπάρχει επαρκής έρευνα που να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς για τις επιδράσεις τους στην καύση θερμίδων.

Επίσης οι υδατάνθρακες τείνουν να συγκρατούν λίγο νερό στο σώμα. Αν λοιπόν δοκιμάσατε ποτέ μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων και είδατε τον αριθμό στη ζυγαριά να μειώνεται, μπορεί να υποδηλώνει ότι χάσατε λίγο βάρος νερού και όχι λίπος.

Μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία δεν αποκλείει καμία διατροφική ομάδα, είναι η καλύτερη επιλογή για να χάσετε βάρος και να είστε υγιείς.

Jenny.Gr
pexels

Σταματήστε να πολεμάτε τις λιγούρες για φαγητό

Εάν αντιστέκεστε στη λαχτάρα, δημιουργείται ένας «κύκλος δίαιτας» ή μια παγίδα κανόνων διατροφής όπου αρχίζετε να λαχταράτε περισσότερο αυτά τα τρόφιμα. Εάν έχετε αυξημένη λαχτάρα για ορισμένα τρόφιμα, αναρωτηθείτε πόσο από αυτό το φαγητό θα χρειαστείτε για να χορτάσετε; Μήπως το να καταναλώσετε μια μικρή ποσότητα από αυτό το φαγητό θα σας απέτρεπε από το να φάτε μεγαλύτερη ποσότητα αργότερα;

Σταματήστε να παραλείπετε γεύματα

Η ορμόνη γκρελίνη αυξάνεται κατά την εμμηνόπαυση αυξάνοντας έτσι και την όρεξή σας και η λεπτίνη μειώνεται, η οποία είναι η ορμόνη που χρειαζόμαστε για να χορτάσουμε μετά το φαγητό. Εάν χάνετε τακτικά τα γεύματα ή δεν έχετε τη συνήθεια να τρώτε συχνά, το σώμα σας τείνει να αποθηκεύει λίπος.

Γι αυτό και είναι σημαντικό να μην αφήνετε το σώμα σας χωρίς φαγητό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντ αυτού μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό σνακ σε περίπτωση που έχει περάσει η ώρα και θέλετε κάτι να φάτε.

Τέλος μην ξεχνάτε πως η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική διαδικασία και δεν χρειάζεται να σας εμποδίσει να απολαμβάνετε τη ζωή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.