WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι ψεύτικες ενέσεις μπότοξ μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες, σύμφωνα με έρευνα


JTeam

23 Απριλίου 2024

Οι ψεύτικες ενέσεις μπότοξ μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες, σύμφωνα με έρευνα
Unsplash
Οι αισθητικές παρεμβάσεις μπορούν να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικές

Το μπότοξ αποτελεί μία ευρέως διαδεδομένη θεραπεία προσώπου, που όλο και περισσότερες γυναίκες (και άνδρες) κάνουν με το πέρασμα των χρόνων, προκειμένου να εξαφανίσουν ή να επιβραδύνουν τα σημάδια της γήρανσης. Η αλήθεια είναι πως στο εμπόριο υπάρχουν δεκάδες παρεμφερή προϊόντα, συνεπώς πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με την επιλογή του γιατρού μας και σίγουρες για ό,τι αποφασίσουμε να κάνουμε στο πρόσωπό μας.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων, πολλοί άνθρωποι έχουν αρρωστήσει μετά από ψεύτικες ενέσεις μπότοξ. Η βοτουλινική τοξίνη είναι η ουσία που εμποδίζει τη σύσπαση των μυών, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Ωστόσο, το μέτρο είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά. Σε υψηλές δόσεις, η βοτουλινική τοξίνη μπορεί να προκαλέσει αλλαντίαση, μια δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια. Η εν λόγω τοξίνη επιτίθεται στα νεύρα και μπορεί να προκαλέσει από παράλυση μέχρι και θάνατο.

Να σημειωθεί, ότι η αλλαντίαση συνήθως προκαλείται από μολυσμένα τρόφιμα που μπορεί, για παράδειγμα, να βρίσκεται σε κονσέρβες. Όταν, λοιπόν, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τα συστατικά που περιέχει το μπότοξ και ίσως έχουμε επιλέξει ένα κέντρο αισθητικής με κριτήριο τις πολύ οικονομικές τιμές, τότε υπάρχουν πιθανότητες οι συνέπειες να είναι δυσάρεστες όχι μόνο για το πρόσωπό μας, αλλά για την υγεία μας.

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου, το CDC ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για «αναφορές επιβλαβών αντιδράσεων» μεταξύ 22 ατόμων που «έλαβαν ενέσεις πλαστής τοξίνης αλλαντίασης». Οι ασθενείς βρίσκονται σε 11 πολιτείες: Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Φλόριντα, Ιλινόις, Κεντάκι, Νεμπράσκα, Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Τενεσί, Τέξας και Ουάσιγκτον.

Οι «βλαβερές αντιδράσεις» που αναφέρθηκαν παραπάνω περιλαμβάνουν θολή όραση, πτώση των βλεφάρων και δυσκολία στην αναπνοή. Ενώ αυτές οι αντιδράσεις είναι κοινά συμπτώματα αλλαντίασης, 6 από τους 7 ασθενείς που εξετάστηκαν για την ασθένεια ήταν αρνητικοί, συνεπώς οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ήταν αποτέλεσμα ψεύτικης ένεσης μπότοξ από μη αδειοδοτημένα άτομα.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να επιλέγουμε κέντρα αισθητικής και δερματολόγους που έχουν τη σχετική άδεια και εμπιστευόμαστε απόλυτα για τη δουλειά τους.

Αφού διάβασες για το μπότοξ, είναι ώρα να μάθεις και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS