WELL BEING

Sunday's routine: 5 συνήθειες για να έχεις μια τέλεια εβδομάδα


JTeam

28 Απριλίου 2024

Sunday's routine: 5 συνήθειες για να έχεις μια τέλεια εβδομάδα
Unsplash
Η Κυριακή μας δίνει την ευκαιρία να βάλουμε την εβδομάδα μας σε μια τάξη

Όσο κι αν αγαπάμε τη δουλειά μας, τα Σαββατοκύριακα κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, αφού είναι οι ημέρες που θα βγούμε από οποιοδήποτε απαιτητικό πρόγραμμα, θα πατήσουμε pause σε όλες τις σκέψεις που σχετίζονται με την εργασία και θα καταπιαστούμε με πράγματα που μας αρέσουν και μας χαλαρώνουν είτε μαζί με τους φίλους μας είτε μαζί με τον σύντροφό μας είτε μόνη μας.

Και αφού περάσουμε το Σάββατο, όπως ακριβώς επιθυμούμε, η Κυριακή είναι μια καλή ευκαιρία για να ανασύνταξη, προγραμματισμό και εσωτερική ενδοσκόπηση, ώστε να ξεκινήσει η εβδομάδα με τους καλύτερους οιωνούς.

Jenny.Gr
Unsplash

Η ρουτίνα της Κυριακής που θα φτιάξει την εβδομάδα σου

1.Άλλαξε νοοτροπία

Μπορεί η Κυριακή να θεωρείται η τελευταία ημέρα της εβδομάδας, όμως τι θα γινόταν αν την αντιμετώπιζες ως πρώτη; Και δεν εννοούμε φυσικά να ανοίξεις λάπτοπ και να αρχίσεις τη δουλειά, όμως μπορείς να κάνεις μια καλή προετοιμασία για την εβδομάδα που έρχεται. Για παράδειγμα, βγάλε το πρόγραμμα του φαγητού, σημείωσε στο ημερολόγιο τις συναντήσεις και τις υποχρεώσεις σου, γράψε τις προπονήσεις και γενικότερα φτιάξε ένα πλάνο που θα σε γλιτώσει από πολύ χρόνο μέσα στην εβδομάδα.

2.Θέσε στόχους

Είθισται η Κυριακή να είναι η πιο χαλαρή ημέρα της εβδομάδας, διότι οι ρυθμοί πέφτουν κι όλα κυλούν πιο αργά και ήρεμα. Αφού, λοιπόν, είσαι και εσύ σε μια αντίστοιχη διάθεση, είναι μια καλή ευκαιρία να θέσεις τους στόχους σου για την εβδομάδα, μήνα, χρόνο που ακολουθεί. Συνήθως, όταν είμαστε χαλαροί, σκεφτόμαστε με καθαρό μυαλό και έτσι είμαστε σε θέση να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε και τι όχι από τη ζωή μας.

3.Αυτοφροντίδα

Αυτή η στιγμή μέσα στην εβδομάδα είναι η στιγμή που θα στρέψεις το βλέμμα προς εσένα και θα εστιάσεις στις ανάγκες σου. Κάνε skincare, διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο, επισκέψου το εστιατόριο που λατρεύεις, προπονήσου και γενικότερα αφιέρωσε τον χρόνο σου σε ό,τι σε κάνει να χαμογελάς και σε ξεκουράζει.

4.Καθάρισε τον χώρο σου

Μπορεί αυτή η πρόταση να απαιτεί ενέργεια, όμως ένας καθαρός χώρος σημαίνει πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζεις. Εκτός από το γεγονός ότι βοηθάει στη συγκέντρωσή μας και μας απαλλάσσει από το άγχος, φτιάχνει την ενέργεια του χώρου, έτσι ώστε να ξεκινάμε την εβδομάδα με αισιοδοξία και να είναι όλα τακτοποιημένα. 30 λεπτά είναι αρκετά.

5.Χαλάρωσε

Δεν γνωρίζουμε, αν αυτό σημαίνει να κοιμηθείς για ώρες, να λιώσεις μπροστά στο Netflix ή να κοιτάς το παράθυρο ακούγοντας μουσική, όμως κάν’ το. Η χαλάρωση είναι απαραίτητη τις Κυριακές, διότι ποιος θέλει να αρχίζει την εβδομάδα του με ένταση, άγχος και νεύρα; Κανείς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.