WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 «δυνατές» φράσεις που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή (αρκεί να τις εφαρμόσεις)


JTeam

3 Μαΐου 2024

7 «δυνατές» φράσεις που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή (αρκεί να τις εφαρμόσεις)
Unsplash
Κάνε ένα διάλειμμα από το Netflix και αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και η λίστα με τα υπερβολικά tasks που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας κάθε ημέρα δεν μας αφήνουν να χαλαρώσουμε και να εστιάσουμε στις προσωπικές ανάγκες. Η δουλειά, η οικογένεια, οι φίλοι, ο σύντροφος, όλοι έχουν απαιτήσεις από εμάς και εμείς προσπαθούμε καθημερινά να δώσουμε τον καλύτερό εαυτό μας, χωρίς, όμως, να λαμβάνουμε υπόψη μας τις δικές μας επιθυμίες.

Κάπως έτσι, φτάνουμε στο σημείο να παραγκωνίζουμε τα όνειρά μας και να αναβάλλουμε το ένα θέλω μας μετά το άλλο. Και έτσι κυλάει η ζωή. Όχι. Βάλε μια τελεία και πάτα restart. Σε αυτή τη ζωή έχεις έρθει για να κάνεις ό,τι θέλεις, όπως το θέλεις, αρκεί να είσαι χαρούμενη και να μην παραβιάζεις τα δικαιώματα των άλλων. Από εκεί και πέρα, ο εαυτός σου είναι αυτός και μόνο που πρέπει να απολογηθείς για όλες τις φορές που τον παραμέλησες.

Δεν έχει σημασία που δεν είναι Δευτέρα, δεν έχει σημασία που ο μήνας δεν έχει 1, δεν έχει σημασία που δεν είναι Ιανουάριος, έφτασε η στιγμή να σου δώσεις την αξία που σου αρμόζει και να μην αναβάλλεις άλλο τα όνειρά σου, πηγαίνοντας από μέρα σε μέρα, εβδομάδα σε εβδομάδα και μήνα σε μήνα. Η ζωή είναι τώρα. Και μπορεί θεωρητικά όλα να μοιάζουν εύκολα, ωστόσο σύμφωνα με διάφορους ομιλητές του Tedx, υπάρχουν επτά φράσεις που πρέπει να ακούσεις (διαβάσεις), ώστε να αφυπνιστείς.

Jenny.Gr
Unsplash

Οι 7 φράσεις που είναι πολλά περισσότερα από απλές φράσεις

1. Πίστεψε σε σένα

Τρεις λέξεις, που αν τις λάβεις σοβαρά υπόψη σου, θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει. Ο,τι κι αν γίνεται γύρω σου, μην χάνεις την πίστη σου στον εαυτό σου. Ακολούθησε τα όνειρά σου και δεν θα χάσεις. Άλλωστε, αν δεν πιστέψεις εσύ, δεν θα το κάνει κανείς.

2. Σκέψου πώς θα πετύχεις τους πιο φιλόδοξους στόχους σου

Όλοι έχουμε στόχους και όλοι θέλουμε να τους πετύχουμε. Μπορεί η αρχή να είναι δύσκολη, ωστόσο το σημαντικό είναι να φτιάξεις ένα πλάνο. Οργάνωσε με τέτοιο τρόπο τις πράξεις σου και τη ζωή σου, ώστε να οδηγηθείς στο επιθυμητό μονοπάτι. Αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρεις.

3. Ναι μεν, απομόνωση, αλλά με μέτρο

Ο χρόνος με τον εαυτό μας είναι πολύ σημαντικός και όλοι πρέπει να έχουμε τέτοιες στιγμές. Ωστόσο, η απόλυτη απομόνωση όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά καταστρέφει τα όνειρά σου. Πάρε τον χρόνο σου, χαλάρωσε, μείνει μόνη σου, όμως μετά βρες τη δύναμη να σταθείς στα πόδια σου και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.

4. Μην αγχώνεσαι για τα πάντα

Τα δεδομένα της κοινωνίας είναι τέτοια, που είναι σχεδόν ανέφικτο να μην αγχωνόμαστε για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Οι λόγοι για να αγχωθείς είναι αμέτρητοι, όμως πάρε αναπνοές, χαλάρωσε και σκέψου θετικά. Το άγχος δεν βοηθάει πουθενά, αντίθετα έχει αρνητικές επιπτώσεις.


5. Η γλώσσα του σώματος δείχνει ποια είσαι

Η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει για εμάς πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμαστε. Το πώς στεκόμαστε και το πως κινούμαστε λειτουργεί σαν καθρέφτης του εαυτού σου, οπότε μην τα αφήνεις στην τύχη τους.

6. Πέρνα παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο σου

Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για την ψυχική και σωματική υγεία μας. Καλή η δουλειά, καλή η προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους μας, όμως κάποια στιγμή πρέπει να πατάμε pause και να εστιάζουμε στην ηρεμία μας. Αυτή τη στιγμή της ημέρας, οφείλεις στον εαυτό σου να κάνεις όσα σε ευχαριστούν και φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη σου.

7. Τι είσαι για σένα «όμορφη ζωή»;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη θέλουν να ζήσουν μια όμορφη ζωή. Τι σημαίνει, όμως, «όμορφη ζωή»; Για τον καθένα από εμάς έχει διαφορετική σημασία, συνεπώς μην αφήσεις την ερμηνεία του άλλου να επηρεάσει τη δική σου. Εσύ είσαι εσύ και ο άλλος είναι ο άλλος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.