COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια χορτοφαγική μαγειρίτσα


JTeam

3 Μαΐου 2024

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια χορτοφαγική μαγειρίτσα
unsplash
Η μαγειρίτσα στη χορτοφαγική της εκδοχή είναι εξίσου νόστιμη με την παραδοσιακή.

Ακόμα και εκείνοι που τρώνε κρέας, εάν δοκιμάσουν αυτή τη χορτοφαγική μαγειρίτσα θα τη λατρέψουν και θα θελήσουν να την απολαμβάνουν όλες τις ημέρες του χρόνου…

Υλικά

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ κιλό μανιτάρια, ψιλοκομμένα (Pleurotus, Portobello)

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ρύζι

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4 φλιτζάνια βραστό νερό

2 κρόκοι αυγών

Χυμό από ένα λεμόνι

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ρύζι, το χλιαρό νερό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον δυόσμο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά 2 κουταλιές υγρό από τη σούπα. Το ανακατεύουμε και μετά το ρίχνουμε στη σούπα. Βράζουμε τη σούπα σε χαμηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.