COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερό αρνίσιο καρέ: Μια πρωτότυπη συνταγή για το πασχαλινό αρνί


JTeam

5 Μαΐου 2024

Ζουμερό αρνίσιο καρέ: Μια πρωτότυπη συνταγή για το πασχαλινό αρνί
www.soniaperonaci.it
Επειδή το σουβλιστό αρνάκι της Κυριακής του Πάσχα είναι μεν παραδοσιακόν και πεντανόστιμο, αλλά δεν είναι για όλους, σας προτείνουμε μια συνταγή με αρνίσιο καρέ, την οποία και θα λατρέψετε.

Στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας σήμερα ψήνουν το αρνί στη σούβλα, μαζί με το κοκορέτσι. Όμως εάν θέλετε κάτι διαφορετικό, δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε αυτό το ακαταμάχητο πιάτο με αρνίσιο καρέ στον φούρνο. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

Για τα λαχανικά

1 κιλό πατάτες

400 γρ καρότα

240 γρ. κρεμμύδια

2 φύλλα δάφνη

2 κλαδάκια δενδρολίβανο

Αλάτι

Ελαιόλαδο

να δοκιμάσω

Για το κρέας

2 καρέ αρνιού (800 γρ το καθένα)

Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τα λαχανικά

Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τα λαχανικά τα οποία θα μαγειρέψουμε ξεχωριστά. Παίρνουμε τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε πολύ με ένα μαχαίρι, τα βάζουμε όλα σε ένα μικρό μπολ και το κρατάμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος και κόβουμε μερικά μπαστουνάκια από το καθένα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και μετά τις προσθέτουμε στα καρότα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και τα προσθέτουμε στα λαχανικά.

Ρίχνουμε λίγο λάδι και το ένα τρίτο από τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τα χέρια μας και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Για το κρέας

Ραντίζουμε τα δυο κομμάτια κρέας με λίγο ελαιόλαδο και τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Καλύπτουμε τα κόκαλα με αλουμινόχαρτο για να μην σκουρύνουν κατά το ψήσιμο και να παραμείνουν όμορφα λευκά.

Τοποθετούμε τα 2 καρέ σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά για μέτριο ψήσιμο. Με μέτριο μαγείρεμα θα αποκτήσετε κρέας που είναι ψημένο εξωτερικά και καλά ροζ στο κέντρο. Μόλις περάσει ο απαραίτητος χρόνος, βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Σύνθεση

Ελέγχουμε το μαγείρεμα των λαχανικών. Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε από τον φούρνο. Σερβίρουμε τα καρέ αρνιού ζεστά μαζί με τα λαχανικά.

Καλή όρεξη και καλό Πάσχα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.