HOME SWEET HOME

Interior design: Τα χρώματα που παραμένουν διαχρονικά και δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα


JTeam

4 Μαΐου 2024

Interior design: Τα χρώματα που παραμένουν διαχρονικά και δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα
Unsplash/ Collov Home Design
Αυτά τα χρώματα είναι πάντα εντυπωσιακά, διαχρονικά, αλλά και σύγχρονα

Από όλες τις σχεδιαστικές επιλογές που χρειάζεται να κάνεις σε ένα δωμάτιο, από το πού θα τοποθετήσεις τον καναπέ σου, ποιο χαλί θα επιλέξεις και πώς θα διακοσμήσεις τον χώρο, η επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων (στον τοίχο, αλλά και στα έπιπλα γενικότερα), είναι πάντα η πιο δύσκολη απόφαση. Και όλοι ξέρουμε, πως κάθε χρώμα έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τη συνολική αίσθηση ενός δωματίου.

Φυσικά, όταν μιλάμε για τη διακόσμηση του σπιτιού, πρέπει πάντα να βάζουμε σε προτεραιότητα τις δικές μας προτιμήσεις, δηλαδή όλα όσα μας εκφράζουν. Πάντα υπάρχουν χρώματα που ξεχωρίζουμε, χρώματα που έχουν μια «ιστορία» για εμάς ή χρώματα που ονειρευόμαστε πως θέλουμε να υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Υπάρχουν, όμως, και μερικές επιλογές που είναι τόσο διαχρονικές και πραγματικά δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα. Ανεξάρτητα από το ποια χρώματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον σου, οι παρακάτω επιλογές είναι πάντα ένα μεγάλο «ναι».

Μπλε και πράσινο για ένα χαλαρωτικό vibe

Τα ουδέτερα, μπλε και πράσινα χρώματα, είναι σίγουρα μερικά από τα πιο διαχρονικά χρώματα, καθώς δίνουν ένα ήρεμο και χαλαρό vibe σε κάθε δωμάτιο. Το μπλε και το πράσινο είναι συχνά τα χρώματα που συνδέουμε περισσότερο με τη φύση και ενσωμάτωση ενός ή και των δύο αυτών χρωμάτων στον χώρο, συνδυαστικά με άλλα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσεις μια διαχρονική αίσθηση, καθώς δεν θα βγουν ποτέ από τη μόδα.

Neutral αποχρώσεις για μια aesthetic πινελιά

Τα ζεστά και ουδέτερα χρώματα είναι πάντα διαχρονικά, καθώς και κατάλληλα για κάθε χώρο. Τα ψυχρά ουδέτερα, μπορεί να φαίνονται πολύ σκοτεινά, αλλά οι ζεστές αποχρώσεις ουδέτερες αποχρώσεις είναι πάντα μια καλύτερη επιλογή. Η τερακότα, το κρεμ και το μπεζ συνδυάζονται υπέροχα με μια ποικιλία άλλων χρωμάτων και ειναι ο ιδανικός τρόπος για να δώσεις ένα parisian vibe στον χώρο.

Navy blue για μια ακαταμάχητη διαχρονικότητα

Εάν θέλεις να κινηθείς σε πιο σκούρα χρώματα, που είναι πάντα διαχρονικά, οι interior designers συνιστούν το navy blue. Γιατί; Γιατί είναι ένα χρώμα που μπορεί να είναι τόσο επίσημο όσο και πιο χαλαρό και φυσικά συνδυάζεται εύκολα με ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και υλικών.

Λευκό για ένα φινετσάτο αποτέλεσμα

Το λευκό είναι μια κλασική επιλογή χρώματος και πάντα προσφέρει ένα φρέσκο και διαχρονικό vibe σε όλο το σπίτι. Ωστόσο, χρειάζεται να δώσεις προσοχή στην απόχρωση του λευκού που θα επιλέξεις. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το κρεμώδες λευκό με θερμές αποχρώσεις, ήταν εξαιρετικά δημοφιλές. Στη συνέχεια, τα φωτεινά λευκά, πήραν τη σκυτάλη, ενώ τώρα άλλες αποχρώσεις, όπως το White Dove έχουν αρχίσει να «αγκαλιάζονται» περισσότερο στους εσωτερικούς χώρους. Το λευκό είναι ένα χρώμα που φέρνει αυτομάτως φινέτσα σε ένα δωμάτιο.

Καφέ για ένα γοητευτικό vibe

Το καφέ, είναι το νέο μαύρο, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Κι αν συνδυαστεί σωστά, μπορεί να δίνει μια μοντέρνα και διαχρονική πινελιά σε κάθε χώρο. Ωστόσο, όσο εύκολα μπορεί να προσθέσει ενθουσιασμό και προσωπικότητα στο σπίτι, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να θεωρηθεί ξεπερασμένο. Οπότε, ο σωστός τρόπος για να «χτίσεις» αυτό το χρώμα σε ένα δωμάτιο, είναι συνδυάζοντάς το με άλλες, ανοιχτές αποχρώσεις.