CELEBRITIES

Η Λία Ρίμινι μηνύει τη Σαϊεντολογία: «Με εξανάγκασαν σε 4μηνη κράτηση, μετά τον γάμο του Τομ Κρουζ με τη Χολμς»


Κλέλια Φατούρου

4 Αυγούστου 2023

Η Λία Ρίμινι μηνύει τη Σαϊεντολογία: «Με εξανάγκασαν σε 4μηνη κράτηση, μετά τον γάμο του Τομ Κρουζ με τη Χολμς»
Splashnews
Οι απίστευτες αποκαλύψεις της ηθοποιού, σε μία μήνυση 60 σελίδων

Η σχέση της ηθοποιού Λία Ρίμινι με τη Σαϊεντολογία μετρά πολλές δεκαετίες. Ήταν η θρησκεία που ασπάστηκε από τότε που γεννήθηκε εξαιτίας της μητέρας της, συμμετείχε ενεργά για πολλά χρόνια, μέχρι που αντιλήφθηκε την κακοποίηση κάθε μορφής. Το 2020, μίλησε ανοιχτά εναντίον του Τομ Κρουζ που μάλλον το πάει για ηγέτης της Σαϊεντολογίας, αλλά τώρα τα πράγματα παίρνουν τη νομική οδό.

Στο μηνυτήριο έγγραφο των 60 σελίδων, η Ρίμινι κάνει ατελείωτες αποκαλύψεις για τον Τομ Κρουζ, άλλα υψηλά στελέχη, δημοσιογράφους, απειλές που δέχτηκε η ίδια και πώς ξεκίνησαν όλα, αμέσως μετά τον γάμο του Κρουζ με την Κέιτι Χολμς το 2006. Τα σημεία που ξεχώρισαν και μιλούν για απειλές, κακοποίηση, αλλά και την πρόθεση του Τομ Κρουζ να αναλάβει την ηγεσία, είναι τα εξής.

«Είναι έγκλημα να κρίνεις τον Τομ Κρουζ»

Στη μήνυση, η Ρίμινι αναφέρεται στον Κρουζ ως «ο κολλητός του Ντέιβιντ Μισκάβιτζ, ηγέτη της Σαϊεντολογίας». Σύμφωνα με την ίδια, είναι πολύ σοβαρό έγκλημα να μιλάς για τον Τομ Κρουζ, ακόμα και αν λες καλά πράγματα. Η Ρίμινι φέρεται να είπε σε γκαλά το 2004 ότι ο Κρουζ είναι ο πιο αφοσιωμένος Σαϊεντολόγος που γνωρίζει. Ο γάμος του με την Κέιτι Χολμς ήταν η αρχή του κακού για εκείνη. Τα πάντα καταγράφονταν και εκείνη έστειλε αναφορά επειδή είδε περίεργες κινήσεις που πήγαιναν κόντρα στις αρχές της θρησκείας. Νόμιζε ότι το έκανε για να βοηθήσει.

Τιμωρήθηκε με 4μηνη κράτηση σε χώρο, μετά τον γάμο

Της ζητήθηκε να πάει στον χώρο FLAG, που είναι τα κεντρικά της Σαϊεντολογίας και να ακολουθήσει έναν κύκλο μαθημάτων ηθικής. Εκεί της είπαν ότι πολλοί είχαν παραπονεθεί για εκείνη εξαιτίας της συμπεριφοράς της στον γάμο. Η τιμωρία ήταν να δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατά την παραμονή της και να οδηγηθεί σχεδόν σε ψυχικό breakdown. Στο τέλος, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι το πρόβλημα ήταν εκείνη και είπε ψέματα σε φίλους και συγγενείς για το πού βρισκόταν επί 4 μήνες. Στα 35 χρόνια της στη Σαϊεντολογία, έδωσε 5 εκατομμύρια δολάρια. Ευτυχώς, η Κέιτι Χολμς πήρε διαζύγιο.

Ακυρώθηκε συνέντευξή της στο CNN μετά από απειλές των Σαϊεντολόγων

Ο παρουσιαστής Anderson Cooper την είχε προειδοποιήσει ότι η συνέντευξη μπορεί και να μην βγει, όταν μίλησε το 2015 για το βιβλίο της. Είχε συμβεί στο παρελθόν ξανά, όταν υπήρξαν κατηγορίες για σωματικό bullying από τον Μισκάβιτζ. Μετά από δεκάδες απειλές και παρενοχλήσεις, το CNN απλώς αποφάσισε ότι δεν θα ασχοληθεί με το θέμα από το 2010 και μετά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.