CELEBRITIES

Η Κρίστεν Στιούαρτ θέλει να κάνει «το πιο γκέι πράγμα που έχεις δει στη ζωή σου»


JTeam

15 Φεβρουαρίου 2024

Η Κρίστεν Στιούαρτ θέλει να κάνει «το πιο γκέι πράγμα που έχεις δει στη ζωή σου»
Η Κρίστεν Στιούαρτ φωτογραφήθηκε για το Rolling Stone και ήταν απολαυστική για μία ακόμη φορά

Η Κρίστεν Στιούαρτ αναγεννήθηκε και το βλέπουμε όλοι. Η εποχή που την έβλεπες και αμέσως σκεφτόσουν την Μπέλα Σουάν του Twilight ανήκει στο παρελθόν, κι όχι μόνο επειδή πέρασε ο καιρός. Ναι, για λίγο ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο, αλλά τώρα έχει εξελιχθεί σε μία ολοκληρωμένη γυναίκα που έχει αγκαλιάσει την queer ταυτότητά της, που βραβεύθηκε στο Sundance με Visionary Award για τα Love Lies Bleeding και Love Me (την 11η και 12η ταινία αντίστοιχα που παρουσίασε στο φεστιβάλ) και που η ύπαρξή της ουρλιάζει coolness.

Φωτογραφήθηκε για το Rolling Stone, έδωσε συνέντευξη που βγήκε στον αέρα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και δήλωσε ότι πλέον, επαγγελματικός της στόχος είναι να κάνει «το πιο γκέι πράγμα που έχεις δει στη ζωή σου».

Η Κρίστεν Στιούαρτ μίλησε για το Love Lies Bleeding και για το ότι η ιδέα ήταν «μία ταινία για μία δυνατή γυναίκα, μία δυνατή πρωταγωνίστρια». «Τι σημαίνει καν αυτό;», είπε. «Είναι βλακείες. Σημαίνει ότι δεν αφήνουμε στ΄αλήθεια τις γυναίκες να καθορίσουν το ποιες είναι. Είναι η εικασία ότι πρέπει ντε και καλά να νιώθουμε δυνατές εξαιτίας ανθρώπων που αποφασίζουν ποιος θα έχει άποψη, ότι πρέπει να προσφέρουμε κάτι φιλόδοξο. Είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο». Ε, και ξεκίνησε τα βάρη για να γίνει δυνατή κυριολεκτικά.

Η ηρωίδα της, η Λου, δεν είχε καμία σχέση με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα (τον τελευταίο ρόλο της Στιούαρτ πριν το Love Lies Bleeding). Η μετάβαση από τον έναν χαρακτήρα στον άλλο έγινε όταν έκοψε τα μαλλιά της, που κοιτάχτηκε στον καθρέφτη και αποχαιρέτησε για πάντα το Spencer.

Η ιστορία της Λου είναι επίσης διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει στον κινηματογράφο. Οι ερωτικές σκηνές περιστρέφονται γύρω από τη γυναικεία ευχαρίστηση, δείχνουν αποκλειστικά γυναικεία σώματα τα οποία δεν βρίσκονται σε κάποιο ταξίδι ανακάλυψης, αλλά ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. «Αυτή ποτέ δεν είναι πρωταγωνίστρια», δήλωσε η Στιούαρτ. «Δεν είναι αυτή που θέλεις να κάνεις σεξ. Θέλω να πω, κάποιοι άνθρωποι θέλουν, αλλά δεν είναι σχεδιασμένη για να είναι επιθυμητή».

Η ίδια, πήρε προσωπικά το project και δεν το περίμενε. Είναι μία ταινία που δεν περιστρέφεται γύρω από κανένα coming out, που η queer φύση είναι απλώς εκεί. «Νιώθω λες και επέστρεψα στις ρίζες μου. Είναι λες και είσαι ξανά 11 χρονών – σωματικά, με τα ρούχα που εσύ διαλέγεις να φορέσεις – πριν σε αλλάξουν οι προσδοκίες των αντρών».

«Ποτέ δεν ένιωσα πως έχω προσποιηθεί τη θηλυκότητα για να πάρω τα προνόμια που σου δίνει, με τρόπο που το αισθανόμουν σαν ψέμα. Είμαι πολύ εύπλαστη, ποτέ δεν ένιωσα πως “ουάου, ζούσα ένα ψέμα για τόσον καιρό, για να πάρω δουλειές”. Αυτό θα ήταν λάθος. Θα περνούσα καλά παίζοντας. Αλλά υπάρχει τόσος χώρος για επιτυχία, όταν επιλέγεις να είσαι κοριτσάκι. Δεν υπάρχει χώρος για την πιο αρρενωπή πλευρά σου».

Προκειμένου να αγκαλιάσει τη θηλυκή της πλευρά, άρχισε να μαθαίνει όσο περισσότερα μπορεί. Ξεκίνησε να διαβάζει γυναίκες συγγραφείς ενώ είχε εμμονή με τους άντρες. Ενημερώθηκε ολοκληρωμένα για τη θεωρία των φύλων, συνειδητοποίησε τι σημαίνει πραγματικά το γυναικείο σώμα –όχι μόνο σεξουαλικά ή εμφανισιακά – και κατάλαβε τι σημαίνει πραγματικά η «βία στις δυναμικές», όταν πρόκειται για το φύλο.

«Η βία και η ντροπή που εσωτερικεύουν οι γυναίκες και μετά τις χρησιμοποιούν σαν ερεθίσματα για απόλαυση; Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό. Το να πιστεύεις ότι ξέρουμε τι θέλουμε, ανεπηρέαστες από την πατριαρχία, είναι απίθανο. Δεν θα το κάνουμε ποτέ».

«Τώρα, θέλω να κάνω το πιο γκέι πράγμα που έχεις δει στη ζωή σου», είπε. Εμείς, πάντως, ανυπομονούμε να το δούμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.