CELEBRITIES

Επίθεση στο Σίδνεϊ: «Είμαστε συγκλονισμένοι» - Το μήνυμα του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον


JTeam

15 Απριλίου 2024

Επίθεση στο Σίδνεϊ: «Είμαστε συγκλονισμένοι» - Το μήνυμα του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον
SPLASH via Ideal Image
«Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που επλήγησαν»

Τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων από την επίθεση στο Σίδνεϊ, έστειλαν μέσω κοινής ανακοίνωσής τους, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ, δηλώνοντας «σοκαρισμένοι και λυπημένοι». Η ανάρτηση αυτή, σηματοδοτεί τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του βασιλικού ζεύγους μετά την κοινή τους δήλωση, που ακολούθησε το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον, στις 22 Μαρτίου, μέσα από το οποίο αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με καρκίνο.

Πιο συγκεκριμένα, το βασιλικό ζεύγος, μέσω ανάρτησής του στο «Χ», δήλωσε: «Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι από τα φρικτά γεγονότα στο Σίδνεϊ, που έγιναν νωρίτερα σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών των θυμάτων και τους ήρωες που έσπευσαν στο σημείο που ρίσκαραν τις δικές τους ζωές για να σώσουν άλλους».

Σχετικό μήνυμα για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συγγενείς των θυμάτων από την ένοπλη επίθεση στο Σίδνεϊ, έστειλαν και ο βασιλιάς Κάρολος με τη σύζυγό του, Καμίλα. «Η σύζυγός μου (βασίλισσα Καμίλα) και εγώ συγκλονιστήκαμε και νιώσαμε αποτροπιασμό όταν μάθαμε για την τραγική επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στο Σίδνεϊ», ανέφερε ο Κάρολος. «Οι σκέψεις του είναι στις οικογένειες και τους οικείους όσων σκοτώθηκαν βάναυσα σε αυτή την παράλογη επίθεση», τόνισε.

Ο δράστης της επίθεσης φαίνεται να είχε στόχο γυναίκες

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι στο εμπορικό Westfield Bondi Junction, του Σίδνεϊ, από έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος σκότωσε έξι άτομα (πέντε εξ αυτών γυναίκες) και τραυμάτισε άλλους δώδεκα ανθρώπους. Ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε ψυχολογικά προβλήματα και πυροβολήθηκε από μια αστυνομικό.

Με βάση νεότερη ανακοίνωση των τοπικών αρχών, ο 40χρονος δράστης με το όνομα Τζόελ Κάουτσι φαίνεται πως είχε κυρίως στόχο γυναίκες. «Μου είναι ξεκάθαρο, και είναι ξεκάθαρο και στους ερευνητές, ότι αυτό αποτελεί ένα σημείο ενδιαφέροντος: ο δράστης επικεντρώθηκε στις γυναίκες και απέφυγε τους άνδρες», δήλωσε η Κάρεν Γουέμπ, επιθεωρήτρια της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, μιλώντας στο ABC. «Τα βίντεο μιλούν από μόνα τους, έτσι δεν είναι; Σίγουρα αποτελεί βασικό στοιχείο της έρευνας για εμάς», πρόσθεσε.

Το τελευταίο από τα έξι θύματα αυτής της επίθεσης ταυτοποιήθηκε σήμερα, ως η Γισουάν Τσενγκ, μια νεαρή Κινέζα φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Οι άλλες γυναίκες που σκοτώθηκαν ήταν μια στυλίστρια, μια εθελόντρια διασώστης, η κόρη ενός επιχειρηματία και μια νεαρή μητέρα, το εννέα μηνών βρέφος της οποίας νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένο. Ο μοναδικός άνδρας που σκοτώθηκε στην επίθεση ήταν ένας 30χρονος, με το όνομα Φάραζ Τάχρι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.