COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η συνταγή για τα διάσημα ιταλικά panzerotti


JTeam

13 Απριλίου 2024

Η συνταγή για τα διάσημα ιταλικά panzerotti
www.soniaperonaci.it
Τα διάσημα ιταλικά panzerotti θα σας ξετρελάνουν.

Σήμερα φτιάχνουμε Panzerotti, που όπως καταλαβαίνετε έρχονται από τη γειτονική Ιταλία. Είναι πολύ γευστικά και μοιάζουν με μικρά καλτσόνε. Η διαφορά τους με τα καλτσόνε είναι στο μέγεθος και στον τρόπο παρασκευής. Τα καλτσόνε είναι ψημένα στον φούρνο ενώ τα Panzerotti είναι τηγανητά.

Εμείς σκεφτήκαμε να τα γεμίσουμε με τόνο, ρικότα και πατάτες, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι γέμιση σας αρέσει. Ό,τι και να επιλέξετε το σίγουρο είναι πως η νοστιμιά τους είναι απερίγραπτη.

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι

250 γρ. σιμιγδάλι σκληρού σίτου

20 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. αφυδατωμένη μαγιά μπύρας

30 γρ. νερό

8 γρ αλάτι

Για τη γέμιση

250 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο

360 γρ. ρικότα

360 γρ. πατάτες

10 γρ. δενδρολίβανο

5 γρ. θυμάρι

20 γρ. φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

Αλάτι, πιπέρι

Για τηγάνισμα

1 λίτρο φυστικέλαιο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Στο μπολ του μίξερ με τον γάντζο, ανακατεύουμε τα αλεύρια και τη μαγιά. Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και το νερό στο οποίο έχιυμε διαλύσει προηγουμένως το αλάτι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να τυλιχτεί η ζύμη γύρω από τον γάντζο και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη στην ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια εργασίας, πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα, σε σβηστό φούρνο, σβηστό, σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και καλυμμένη με μεμβράνη.

Για τη γέμιση

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι σε φέτες μαζί με το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο. Όταν ροδίσει, προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε καθαρίσει προηγουμένως και έχουμε κόψει σε κύβους 1 εκ.

Τις αφήνουμε να ροδίσουν και μετά σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Τέλος αφαιρούμε το καπάκι και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Μόλις ψηθούν και ροδίσουν καλά, κρατάμε τις πατάτες στην άκρη να κρυώσουν.

Βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ μαζί με το θυμάρι και το λάδι, προσθέτουμε τον τόνο και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Σύνθεση

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μερίδες και πλάθουμε ισάριθμες μπάλες. Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά.

Αφού ξεκουραστούν, τις απλώνετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάχνουμε δίσκους διαμέτρου 12 εκ. τους οποίους θα γεμίσουμε με περίπου 70 γρ από την έτοιμη γέμιση.

Σε αυτό το σημείο βρέχουμε τις άκρες κάθε δίσκου με ένα πινέλο κουζίνας βουτηγμένο σε νερό και τις κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο, σφραγίζοντας καλά τις άκρες, στρίβοντάς τις και δίνοντάς τους την όψη κορδονιού.

Μαγείρεμα

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο μέχρι να φτάσει στους 175 βαθμούς και, λίγα τη φορά, βυθίζουμε τα panzerotti. Τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρνώντας τα για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Καθώς είναι έτοιμα, τα μαζεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.

Τα σερβίρουμε ζεστά. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS