HOME SWEET HOME

Βοho διακόσμηση: 6 ιδέες για να δημιουργήσεις το πιο aesthetic σαλόνι


JTeam

23 Μαρτίου 2024

Βοho διακόσμηση: 6 ιδέες για να δημιουργήσεις το πιο aesthetic σαλόνι
Unsplash/ Luisa Brimble
H boho διακόσμηση θα είναι πάντα ένα από τα μεγαλύτερα deco trends

Οι ρίζες της bohemian διακόσμησης (aka boho), εντοπίζονται πίσω τον 19ο αιώνα στο Παρίσι. Σήμερα, μερικά χρόνια αργότερα, η bohemian διακόσμηση έχει εδραιώσει τη θέση της ως μια εξέχουσα τάση για τον εξωτερικό, αλλά και για τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού, φέροντας έναν «αέρα» αντίστασης και ελευθερίας.

Το μποέμ στιλ έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει οποιονδήποτε χώρο σε ένα αισθητικά μαγευτικό «καταφύγιο», ιδανικό για χαλαρωτικές εμπειρίες. Και οι τρόποι για να δημιουργήσεις το πιο aesthetic και boho σαλόνι, δεν τελειώνουν ποτέ. Το «κλειδί» είναι να δημιουργήσεις αντιθέσεις μεταξύ των υφών και των μοτίβων.

Παρακάτω, θα βρεις 6 ιδέες για να πετύχεις το απόλυτο αποτέλεσμα.

Πες «ναι» στις neutral αποχρώσεις

Ξεκινάμε από τις πιο μικρές, αλλά πολύτιμες λεπτομέρειες. Οι neutral τόνοι είναι το άλφα και το ωμέγα για να δώσεις μια boho πινελιά στο σαλόνι σου. Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις, ένα μπεζ ριχτάρι στον καναπέ, μερικά μαξιλάρια σε γήινους τόνους ή σε απαλό πορτοκαλί, θα προσθέσουν χαλαρωτικά στοιχεία στη συνολική εμφάνιση του χώρο, αλλά θα φέρουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια ακόμα επιλογή είναι η τερακότα, καθώς θα δώσει μια έντονη neutral πινελιά στη bohemian διακόσμησή σου.

Πρόσθεσε vintage κομμάτια

Γενικά, υπάρχει μια παρανόηση ότι στη boho διακόσμηση χρειάζονται μόνο νέα και μοντέρνα έπιπλα. Nope. Ta vintage κομμάτια είναι αυτό το «κάτι» που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Κεραμικά, πίνακες ζωγραφικής, second hand χαλιά, θα δώσουν στον χώρο προσωπικότητα. Ενσωματώνοντας vintage πινελιές θα δημιουργήσεις έναν άκρως φιλόξενο χώρο, γεμάτο από θετική ενέργεια.

Κάνε colorful συνδυασμούς

Η boho διακόσμηση «ανθίζει» σε χώρους με έντονους χρωματικούς συνδυασμούς, που δημιουργούν μια «ζεστή» και «ζωντανή» ατμόσφαιρα. Η ανάμειξη διαφορετικών χρωμάτων, θα ενισχύει την αισθητική γοητεία του σαλονιού και θα φέρει έναν αέρα διαφορετικότητας. Κάθε χρώμα «αφηγείται» πάντα μια ιστορία, κι αυτό ακριβώς θέλεις να πετύχεις αυτήν τη στιγμή. Ως βάση μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους neutral τόνους και σιγά-σιγά να προσθέτεις πολύχρωμες πινελιές.

Πρόσθεσε μπουκέτα αποξηραμένων λουλουδιών

Τα αποξηραμένα λουλούδια έχουν τον τρόπο τους να δίνουν γοητεία στον χώρο του σπιτιού. Και σίγουρα, είναι ένας τρόπος για να προσθέσεις boho vibes στη συνολική διακόσμηση. Εξάλλου, εδώ και καιρό έχουν κάνει comeback στη διακόσμηση του σπιτιού, δίνοντας ακόμα περισσότερο στιλ στον χώρο. Είτε τοποθετημένα σε εκλεπτυσμένα βάζα είτε σε καλάθια στο πάτωμα του σαλονιού, τα αποξηραμένα λουλούδια θα απογειώσουν τον χώρο.

Επένδυσε σε ιδιαίτερα πουφ

Σε ένα σαλόνι σε boho διακόσμηση, τα πουφ μπορούν να αντικαταστήσουν τις κανονικές καρέκλες ή τις πολυθρόνες. Δίνουν έναν αέρα απλότητας, αλλά και έξτρα σικ πινελιές. Επίσης, μην ξεχνάς ότι τα πουφ είναι εύκολο να μετακινηθούν σε όλο το σπίτι ανάλογα με τις ανάγκες σου. Δύο ή τρία πλεκτά πουφ, άλλα σε γήινες άλλες σε έντονες αποχρώσεις, αρκούν για το τέλειο αποτέλεσμα.

Φυτά, φυτά, φυτά

Εάν αγαπάς τα φυτά εσωτερικού χώρου, ήρθε η στιγμή να μετατρέψεις το σπίτι σου σε «ζούγκλα». Δεδομένου ότι στόχος σου είναι να δημιουργήσεις έναν χώρο που αποπνέει ελευθερία και μοναδικότητα, η προσθήκη φυτών – και γενικά στοιχείων της φύσης, είναι απαραίτητη. Ιδανικά, τοποθέτησε μερικά από τα αγαπημένα σου φυτά σε πλεκτά καλάθια, είτε στο πάτωμα είτε κρεμαστά. Η φτέρη της Βοστώνης είναι τέλεια επιλογή για φύτευση σε κρεμαστά καλάθια, χάρη στα μεγάλα φύλλα της.