HOME SWEET HOME

«Japandi style»: Η minimal τάση διακόσμησης που θα μετατρέψει το σπίτι σου σε ένα γαλήνιο καταφύγιο


JTeam

12 Απριλίου 2024

«Japandi style»: Η minimal τάση διακόσμησης που θα μετατρέψει το σπίτι σου σε ένα γαλήνιο καταφύγιο
Unsplash/Alona Gross
Τα tips που θα χρειαστείς για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με βάση την αισθητική Japandi

Μινιμαλισμός, καθαρές γραμμές, λειτουργικότητα, neutral αποχρώσεις και στοιχεία της φύσης. Αυτά, και πολλά ακόμα, είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει το «Japandi style» να ξεχωρίζει ως μια κορυφαία τάση διακόσμησης. Συνδυάζοντας αρμονικά τα πιο ξεχωριστά και αγαπημένα χαρακτηριστικά της ιαπωνικής και της σκανδιναβικής κουλτούρας, το Japandi επικεντρώνεται στην ηρεμία και τη λειτουργικότητα ενός χώρου, δημιουργώντας με έναν ξεχωριστό τρόπο ένα γαλήνιο vibe.

Η λέξη japandi είναι η σύζευξη των λέξεων «japan» και «scandi», ενώ η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο γεγονός πως προσθέτει βάθος, ζεστασιά και ηρεμία στην ατμόσφαιρα, μια ηρεμία που δεν αισθάνεσαι ότι σε «πνίγει», χάρη στην απελευθερωτική φύση της ιαπωνικής και σκανδιναβικής αισθητικής. Και οι δύο, επικεντρώνονται στην απλότητα, τα φυσικά στοιχεία, την άνεση και τη βιωσιμότητα.

Πώς θα διακοσμήσεις το σπίτι σου με βάση την αισθητική Japandi

  • Επίλεξε ουδέτερα χρώματα

Η διακόσμηση με ουδέτερα χρώματα, είναι πρωταρχικής σημασίας εάν θέλεις να ενσωματώσεις το Japandi style στο σπίτι σου. Οι «κλασσικές» ζεστές, γήινες αποχρώσεις είναι ιδανικές σε αυτή την περίπτωση. Μη φοβηθείς να πεις «ναι» στις απαλές, υποτονικές χρωματικές παλέτες.

  • «Αγκάλιασε» τον μινιμαλισμό

Το Japandi style στηρίζεται σε μια λιτή, κομψή αισθητική που δεν συγχρωτίζεται με την ακαταστασία. Γι’ αυτό χρειάζεται να δώσεις έμφαση σε ένα μινιμαλιστικό αποτέλεσμα, όπου η διακόσμηση αλληλεπιδρά αρμονικά με το εσωτερικό περιβάλλον του χώρου. Οι καθαρές γραμμές και η απλότητα, είναι τα στοιχεία που πρέπει να λάβεις υπόψης και να τα προσαρμόσεις στο προσωπικό σου στιλ.

  • Ενσωμάτωσε στοιχεία της φύσης

To να βρεις έναν ξεχωριστό τρόπο να συνδυάσεις τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρου, είναι μια άλλη κεντρική αρχή του σχεδιασμού Japandi. Και ο πιο κατάλληλος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να δώσεις «ζωή» σε κάθε δωμάτιο. Μπορείς να προσθέσεις φυτά σε γλάστρες, φυτά που θα σου φέρνουν τύχη και θετική ενέργεια ή ακόμα και αποξηραμένα λουλούδια σε μίνιμαλ βάζα.

  • Επίλεξε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά

Η χρήση βιώσιμων υλικών ταιριάζουν απόλυτα στο συγκεκριμένο design trend, καθώς είναι ένας εύκολος τρόπος να φέρεις αυτή τη γήινη ατμόσφαιρα στο σπίτι. Ο σχεδιασμός Japandi «περιστρέφεται» πάντα γύρω από την απλότητα και τα οικολογικά υλικά.