HOME SWEET HOME

Μικρό υπνοδωμάτιο: 5 έξυπνοι τρόποι για να κάνεις τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος


JTeam

10 Μαΐου 2024

Μικρό υπνοδωμάτιο: 5 έξυπνοι τρόποι για να κάνεις τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος
Unsplash/Spacejoy
Με αυτές τις τεχνικές, θα δώσεις περισσότερο «αέρα» στο υπνοδωμάτιο 

Ναι, όσο μικρό κι αν είναι ένα υπνοδωμάτιο, είναι σχεδόν πάντα εφικτό να το κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερο, χωρίς κόπο. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως μέσα σε χρόνο dt θα μετατραπεί σε έναν υπερπολυτελή χώρο, απλώς υπάρχουν τεχνικές μπορούν να κάνουν πραγματικά «θαύματα».

Οι interior designers, μοιράζονται τις συμβουλές τους για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα τετραγωνικά σου στο υπνοδωμάτιο, μέσα από προσεκτικές επιλογές χρωμάτων, επιλογές φωτισμού και πολλά άλλα.

Επίλεξε συγκεκριμένη χρωματική παλέτα

Για να διασφαλίσεις ότι το υπνοδωμάτιό σου θα φαίνεται πιο ευρύχωρο, καλό είναι κινηθείς σε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα, στους τοίχους και γενικά στη διακόσμηση. Η δημιουργία μιας ενιαίας αισθητικής σε ένα δωμάτιο, γίνεται εφικτή με την προσήλωση σε μια συγκεκριμένη παλέτα τόνων, είτε πρόκειται για πιο σκούρες είτε για πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Τα πιο ανοιχτά χρώματα, πάντως, είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι ένας χώρος φαίνεται μεγαλύτερος.

Μη φοβηθείς τα χαλιά

Ένα χαλί δεν θα προσθέσει υπερβολική «βαρύτητα» στο υπνοδωμάτιό σου. Αντιθέτως, με αυτόν τον τρόπο θα δώσεις την ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο εκτείνεται πέρα από τα ορατά όρια, κάνοντάς το να φαίνεται μεγαλύτερο. Κι όταν επιλέγεις ένα χαλί, μην τσιγκουνεύεσαι το μέγεθος. Συνήθως, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, πρέπει να βάζουμε ένα μικρό χαλί. Αλλά, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Jenny.Gr
Unsplash/Spacejoy

Πες «ναι» στην «έξυπνη» αποθήκευση

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει το να επιλέξεις έπιπλα, που σου προσφέρουν και λύσεις αποθήκευσης. Για παράδειγμα, πολλά κρεβάτια διαθέτουν ενσωματωμένα συρτάρια τα οποία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να αποθηκεύσεις ρούχα, παπούτσια και ό,τι χρειάζεσαι.

Δημιούργησε πρόσθετο ύψος

Έχεις μικρό υπνοδωμάτιο; Κανένα πρόβλημα. Μπορείς πάντα να προσθέσεις λίγο περισσότερο ύψος. Αυτό, θα το καταφέρει κρεμώντας τις κουρτίνες όσο πιο ψηλά μπορείς. Ουσιαστικά, με τη συγκεκριμένη τεχνική, το βλέμμα σου θα πηγαίνει προς τα πάνω, κάνοντας τον συνολικό χώρο να μοιάζει περισσότερο άνετος.

Μην «πνίγεις» τον χώρο

Jenny.Gr
Unsplash/Spacejoy

Για να διασφαλίσεις ότι ένα υπνοδωμάτιο δεν θα φαίνεται πολύ στενό, πρέπει να αφήνεις τουλάχιστον δύο μέτρα χώρο για περπάτημα γύρω από το κρεβάτι – εάν είναι εφικτό. Επίσης, μια έξυπνη τεχνική για να δώσεις «αέρα» στον χώρο, είναι να αφήνεις κενό κάτω από τα έπιπλα. Η ανύψωση των επίπλων από το πάτωμα ξεγελάει το μάτι, κάνοντας τελικά το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.