ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Dior PCW: Η «αγνή» ομορφιά ήταν εμπνευσμένη από τα ελληνικά αγάλματα


Ελένη Τσούτση

4 Ιουλίου 2023

Dior PCW: Η «αγνή» ομορφιά ήταν εμπνευσμένη από τα ελληνικά αγάλματα
Daniele Oberrauch / Gorunway.com
Ο οίκος Dior εμπνέεται από την Ελλάδα για μια ακόμη φορά και το αποτέλεσμα είναι αυτό που περιμέναμε

Ο οίκος Dior κατάφερε να μας δείξει ότι η απλότητα πάντα νικά. «Είναι ένα δυνατό look, αλλά ταυτόχρονα και εύθραυστο», ανέφερε ο make-up artist Πίτερ Φίλιπς για το απαλό μακιγιάζ, σχεδόν διάφανο που δημιούργησε για τις ανάγκες του show. Το μακιγιάζ είναι σκόπιμα «πολύ αγνό», δήλωσε ο Φίλιπς, χωρίς αστραφτερές πέρλες ή κάτι δραματικό. «Είναι στο επίπεδο μιας επίδειξης ραπτικής», προσθέτει. «Δεν φαίνεται πολύ ακατέργαστο ή πολύ έντονο – υπάρχει μια αίσθηση πολυτέλειας».

Κατόπιν αιτήματος της, της creative director, Μαρία Γκράτσια Κιούρ, τα beauty looks αντανακλούν την ήρεμη δύναμη ενός «μαρμάρινου αγάλματος». «Οι δημιουργίες έχουν μεταλλικά φινιρίσματα και το λευκό κυριαρχεί», αναφέρει ο Φίλιπς ο οποίος άντλησε έμπνευση για το μακιγιάζ. Για να πετύχει αυτή την ισορροπία, προετοίμασε το δέρμα με το Dior Forever Glow Veil Primer και εφάρμοσε στα βλέφαρα των μοντέλων μια χρυσή σκιά από την παλέτα Dior show 5 Couleurs στο 539 Grand Bal. Προτίμησε να μην εφαρμόσει mascara, «γιατί μοιάζει περισσότερο με άγαλμα χωρίς αυτήν», λέει. «Αφαιρεί το επίπεδο σεξουαλικότητας».

Η ομάδα του κομμωτή Γκύντο Παλάου δημιούργησε statement πλεξούδες με σχήμα δάκρυ. «Η Μαρία Γκράτσια λατρεύει τη θηλυκότητα και την ομορφιά και εμπνεύστηκε από αρχαιοελληνικές αναφορές όπου οι γυναίκες έμοιαζαν τόσο δυνατές αλλά και ρομαντικές», λέει ο Παλάου. Τα beauty looks ήταν πολύ απλά αν και τεχνικά περίπλοκα.Σύμφωνα με τον Palau, το κλασικό στυλ μιλά για το πνεύμα σύνδεσης της συλλογής. «Όλοι καταλαβαίνουν μια πλεξούδα – οι γιαγιάδες μας είχαν πλεξούδες, η πλεξούδα έχει πολλές συνδηλώσεις: Είναι πάντα θηλυκή και ρομαντική».

Jenny.Gr
Photo: Acielle / StyleDuMonde

Δες στην παρακάτω gallery τα ωραιότερα beauty looks του catwalk:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.