ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Υαλουρονικό οξύ: Είναι το «μυστικό» για υγιή και λαμπερά μαλλιά;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

27 Μαρτίου 2024

Υαλουρονικό οξύ: Είναι το «μυστικό» για υγιή και λαμπερά μαλλιά;
IG @hannaschonberg
Όσα αξίζει να γνωρίζεις για την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος του στα μαλλιά

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα star συστατικά στη βιομηχανία καλλυντικών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πολύτιμο συστατικό για το δέρμα, λόγω της ικανότητάς του να το διατηρεί ενυδατωμένο. Όμως τώρα το βλέπουμε ολοένα και πιο συχνά σε καλλυντικές συνθέσεις, ειδικά σχεδιασμένες για την φροντίδα των μαλλιών.

Οι λόγοι που θα σε πείσουν να χρησιμοποιήσεις το υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που συγκρατεί το νερό. Μπορεί να δεσμευτεί με πάνω από χίλιες φορές το βάρος του σε νερό. Όταν χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να αυξήσει την υγρασία στο δέρμα. Σε τι όμως μπορεί να ωφελήσει η χρήση του στα μαλλιά;

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Ανάπτυξη μαλλιών

Ένας από τους λόγους που αξίζει να δοκιμάσεις το υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά είναι για να βελτιώσεις την ανάπτυξη των μαλλιών σου.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το υαλουρονικό οξύ θα μπορούσε να προστατεύσει τα κύτταρα των δερματικών θηλωμάτων (κύτταρα που υποστηρίζουν και προάγουν τους νέους θύλακες της τρίχας και τη διατήρηση της τριχοφυΐας) και να αυξήσει την έκκριση της πρωτεΐνης που διεγείρει το σχηματισμό αιμοφόρων αγγείων. Ωστόσο, αν και αυτά τα ευρήματα είναι θετικά, χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Ξηρότητα και θαμπάδα

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να είναι μια αποτελεσματική ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιείται στα μαλλιά για τη μείωση της ξηρότητας και της θαμπάδας.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Πώς να εφαρμόσεις το υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά

Αναζήτησε προϊόντα περιποίησης μαλλιών που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, συμπεριλαμβανομένων ορών, σαμπουάν ή conditioners. Ακολούθησε τις οδηγίες στην ετικέτα του εκάστοτε προϊόντος για να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.