ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεις τα μαλλιά σου;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Απριλίου 2024

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεις τα μαλλιά σου;
IG @hannaschonberg
Οι παράγοντες που καθορίζουν τη συχνότητα κουρέματος των μαλλιών

Δεν υπάρχει ενιαία απάντηση στην ερώτηση «πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου». Όλα εξαρτώνται από την υφή των μαλλιών, τις ανάγκες τους και τη συχνότητα με την οποία πιθανώς τα βάφεις.

Το κούρεμα ωστόσο βοηθά τα μαλλιά να «αισθάνονται» ζωντανά και να έχουν υπέροχη κίνηση. Βελτιώνει την ανάπτυξή τους, αποτρέπει το σπάσιμο, επαναφέρει το φυσικό τους πάχος και τα διατηρεί υγιή και δυνατά. Αρκεί να κοπούν την κατάλληλη στιγμή. Ποια είναι όμως αυτή; Ακολουθεί ο γενικός κανόνας.

Κοντά μαλλιά

Φαίνεται αντιφατικό, αλλά όσο πιο κοντά είναι τα μαλλιά, τόσο περισσότερη συντήρηση χρειάζονται τόσο για να διατηρούνται υγιή, όσο για να διατηρούν το σχήμα τους. Και οι δύο hair experts συμφωνούν ότι πρέπει να κουρεύονται περίπου κάθε έξι εβδομάδες.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Μαλλιά μεσαίου μήκους

Εάν θέλεις να διατηρήσεις το μήκος τους και να είναι πραγματικά υγιή συνίσταται να κουρεύονται 3 έως 5 cm κάθε 6 έως 12 εβδομάδες.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Μακριά μαλλιά

Εάν τα μακριά μαλλιά σου έχουν την τάση να σπάνε, προγραμμάτιζε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο κάθε 8 έως 10 εβδομάδες. Εάν τα μαλλιά σου είναι υγιή και δυνατά, κούρευε 3 έως 5 cm κάθε 10 έως 12 εβδομάδες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.