ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Hot Oil Treatment: H θεραπεία που αναζωογονεί τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

2 Μαΐου 2024

Hot Oil Treatment: H θεραπεία που αναζωογονεί τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά
IG @sheamarie
Καταπραΰνει επίσης τον ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής και ελέγχει το φριζάρισμα των μαλλιών

Όσον αφορά στην προσωπική μας περιποίηση, είναι αλήθεια ότι όλη μας η προσοχή στρέφεται κυρίως στο skincare και συχνά δεν φροντίζουμε με τον ίδιο τρόπο τα μαλλιά μας. Ατό το γεγονός μπορεί να μας φέρνει ξαφνικά αντιμέτωπες με τα ξηρά, ταλαιπωρημένα και άτονα μαλλιά μας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιστρέψουμε την εικόνα τους;

Ως γνωστόν, στην αγορά υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα, αλλά και ολοκληρωμένες σειρές φροντίδας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την επανόρθωση των μαλλιών. Εναλλακτικά, η άλλη επιλογή που έχουμε είναι να δοκιμάσουμε ένα hot oil treatment, μια θεραπεία ιδιαιτέρως αναζωογονητική για τα μαλλιά.

Πώς το ζεστό λάδι βοηθά τα μαλλιά

Η εφαρμογή θεραπειών μαλλιών με ζεστό λάδι έχει πολλά οφέλη για τα ξηρά μαλλιά και το ξηρό τριχωτό της κεφαλής. Το ζεστό λάδι σφραγίζει την επιδερμίδα της τρίχας, προσθέτει υγρασία στον θύλακα και μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση και στην πρόληψη της ψαλίδας. Μια σωστή θεραπεία μαλλιών με ζεστό λάδι που περιλαμβάνει μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αρκετό χρόνο για να εισχωρήσει το λάδι στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λαμπερά, λεία μαλλιά μόλις πλυθούν και στεγνώσουν.

Πώς εφαρμόζεται το hot oil treatment

Jenny.Gr
IG @sheamarie

Θα χρειαστείς:


• Ένα μείγμα ελαίων (όπως σπόροι σταφυλιού, σπόροι κάνναβης, αβοκάντο, ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας)
• Ένα μπολ ή γυάλινο δοχείο ασφαλές για τη θερμότητα
• Ένα μεγαλύτερο μπολ
• Ζεστό νερό
• Πλαστικό σκουφάκι ντους
• Σαμπουάν και conditioner

Οδηγίες

1. Ρίξε μια μικρή ποσότητα λαδιού σε ένα ασφαλές για τη θερμότητα μπολ ή γυάλινο δοχείο.
2. Τοποθέτησε το μπολ ή το γυάλινο δοχείο σε ένα μεγαλύτερο μπολ με ζεστό νερό, αφήνοντας το μικρότερο να βυθιστεί μερικώς για λίγα λεπτά.
3. Μόλις το λάδι φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία, δοκίμασε το λάδι στον καρπό των χεριών σου πριν το απλώσεις στα μαλλιά σου.
4. Άπλωσε το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε όλο το μήκος από τη γραμμή των μαλλιών μέχρι το πίσω μέρος του λαιμού και τα αυτιά.
5. Μόλις το λάδι κατανεμηθεί σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, πάρε μια χτένα με φαρδιά δόντια και άπλωσε το προϊόν μέχρι τις άκρες των μαλλιών.
6. Κάλυψε τα μαλλιά με ένα πλαστικό σκουφάκι και άφησε τη θεραπεία στα μαλλιά για 15 έως 30 λεπτά.
7. Για να αφαιρέσεις το λάδι, λούσε κανονικά τα μαλλιά σου και ακολούθησε την κλασσική ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.