ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς θα χαρίσεις στο άρωμά σου μεγαλύτερη διάρκεια


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Μαρτίου 2024

Πώς θα χαρίσεις στο άρωμά σου μεγαλύτερη διάρκεια
IG @hoskelsa
Από ένα άρωμα «απαιτείς» δύο πράγματα: να μυρίζει υπέροχα και να διαρκεί όλη μέρα

Όταν αγοράζεις ένα άρωμα, θέλεις να αφήνει μια κομψή οσφρητική αύρα στο πέρασμά σου καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Αυτό όπως πιθανώς έχεις παρατηρήσει κι εσύ από την εμπειρία σου με τα αρώματα δεν είναι πάντα εφικτό. Υπάρχουν όμως οι κατάλληλες συμβουλές για κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να το ανανεώσεις μέσα στη μέρα.

Τείνουμε να πιστεύουμε ότι μεταξύ των διαφορετικών αρωματικών κατηγοριών ένα ξυλώδες, ανατολίτικο ή chypre eau de toilette θα είναι πιο έντονο και με περισσότερη διάρκεια άρωμα από ένα άλλο στο οποίο πρωταγωνιστούν τα εσπεριδοειδή ή τα λουλουδιών. Όμως, παραδοσιακά, τα εσπεριδοειδή ή οι floral αρωματικές νότες ταξινομούνται σε νότες κορυφής και καρδιάς. Που σημαίνει ότι αυτά τα υλικά εξατμίζονται μέσα σε μερικά λεπτά ή και λίγες ώρες μετά την εφαρμογή του αρώματος. Αυτό συνδέεται με τις χημικές ενώσεις που τα αποτελούν: τα μόρια είναι «ελαφρύτερα» και επομένως τείνουν να είναι πιο «φευγαλέα». Από την άλλη, οι ξυλώδεις, κεχριμπαρένιες νότες είναι νότες βάσης, που η αντοχή τους διαρκεί για αρκετές ώρες ή ακόμα και μέρες διότι τα μόρια που τα συνθέτουν είναι πιο βαριά.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Τα σημεία στα οποία πρέπει να ψεκάζεις το άρωμά σου είναι τα σημεία σφυγμού της καρδιάς. Εκεί, η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη και βοηθά στη διάχυση των αρωμάτων. Ποια σημεία είναι αυτά; Tο εσωτερικό των καρπών και του αγκώνα, κάτω από τον λοβό του αυτιού (και όχι πίσω), στην κοιλότητα του λαιμού και στη βάση του λαιμού.

Ένα μπουκάλι αρώματος πρέπει να φυλάσσεται μακριά από το ηλιακό φως αλλά και σε χαμηλή θερμοκρασία και σε ξηρό μέρος. Αυτό θα παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Πώς να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο στο δέρμα;

Το να φοράς το ίδιο άρωμα καθημερινά οδηγεί σε φαινόμενο «εθισμού». Η μύτη και ειδικά ο εγκέφαλός σου, ευαισθητοποιημένα στα ίδια αρώματα επανειλημμένα, δεν αντιδρούν πλέον στα ερεθίσματα. Με τον ίδιο τρόπο που τα μάτια σου μπορούν να συνηθίσουν το σκοτάδι ή ότι η επαναλαμβανόμενη πίεση στο δέρμα δεν προκαλεί πλέον αίσθηση, η μύτη σου δεν αντιλαμβάνεται το άρωμα που φοράς, ενώ αντίθετα οι άλλοι το μυρίζουν επάνω σου. Επομένως, η τακτική εναλλαγή αρωμάτων σου επιτρέπει να διαφοροποιείς τα μηνύματα που στέλνονται στον εγκέφαλό σου και έτσι εξουδετερώνεις τα φαινόμενα εξοικείωσης με ένα άρωμα.

Θυμήσου επίσης να ενυδατώνεις το δέρμα σου. Η κρέμα σώματος λειτουργεί ως σταθεροποιητικό και έτσι η μυρωδιά του αρώματος διαρκεί περισσότερο στο δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.