ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μέλι Manuka: Το απόλυτο συστατικό επανορθωτικής φροντίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

27 Μαρτίου 2024

Μέλι Manuka: Το απόλυτο συστατικό επανορθωτικής φροντίδας
IG @isabellemathersx
Ένα εξαιρετικά πλούσιο φυσικό συστατικό που αποδεικνύεται θαυματουργό για το δέρμα

Οι περισσότεροι λάτρεις της φυσικής ομορφιάς είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση του μελιού ως συστατικό τοπικής εφαρμογής για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων. Μελέτες δείχνουν ότι το μέλι βοηθά στη μείωση της φλεγμονής, στην επούλωση πληγών, στη θεραπεία της ακμής και δρα ως μαλακτικό συστατικό που «κλειδώνει» την υγρασία στο δέρμα. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες μελιού. Όλες με εξαιρετικές ιδιότητες, όμως το μέλι manuka θεωρείται αναμφισβήτητα παγκοσμίως μια από τις καλύτερες ποικιλίες που μπορεί να επιλέξει κανείς.

To μέλι manuka

Το μέλι manuka είναι ένα σπάνιο είδος μελιού που παράγεται από μέλισσες από το νέκταρ του δέντρου manuka που είναι εγγενές στη Νέα Ζηλανδία. Τα εδάφη της είναι πραγματικά πλούσια σε μέταλλα και αρκετά υψηλό σε pH, και ενώ πολλά φυτά είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν, το δέντρο manuka ευδοκιμεί και στην πραγματικότητα γίνεται πιο ισχυρό.

Jenny.Gr
IG @isabellemathersx

Τα οφέλη του μελιού manuka για το δέρμα

Το μέλι manuka έχει αναγνωριστεί επιστημονικά ως φυσικό αντιμικροβιακό συστατικό και αποτελεσματική πηγή επιταχυνόμενης επούλωσης πληγών. Επειδή περιέχει πρωτεΐνες και βιταμίνες, σε συνδυασμό με μαλακτικές κι ενυδατικές ιδιότητες, έχει χρησιμοποιηθεί τοπικά στην περιποίηση του δέρματος για να ηρεμήσει φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις, όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, η ψωρίαση και παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση τραυμάτων και ρωγμών του δέρματος.

Jenny.Gr
IG @isabellemathersx

Επίσης είναι ιδιαιτέρως θρεπτικό και ενυδατικό συστατικό. Το μέλι manuka είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες και επιδιορθώνουν το οξειδωτικό στρες, παρέχοντας αντιγηραντικά οφέλη. Για αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιείται ευρέως σε θεραπείες χειλιών, μάσκες, λοσιόν, καθαριστικά, after-sun προϊόντα, αλλά και προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Ενώ η χρήση μελιού manuka απευθείας στο δέρμα κάνει θαύματα, είναι επίσης εξαιρετικό όταν συνδυάζεται με συστατικά περιποίησης, όπως η βιταμίνη C.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.