ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skincare στα 40’s: Τα must ενεργά συστατικά της ρουτίνας ομορφιάς σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

4 Μαΐου 2024

Skincare στα 40’s: Τα must ενεργά συστατικά της ρουτίνας ομορφιάς σου
IG @josephineskriver
Σχεδίασε μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης και νίκησε τον χρόνο

Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε πως το δέρμα αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι πάντα εύκολο να το αποδεχθούμε - ειδικά όσο οι ρυτίδες που εμφανίζονται γίνονται πιο βαθιές και πιο ορατές.

Τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη δεκαετία των 30 είναι αρκετά πιο soft σε σύγκριση με το πόσο πιο βαθιά και αντιληπτά γίνονται μετά τα 40. Κι αυτό οφείλεται στην απότομη μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων.

Η υιοθέτηση της σωστής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας βοηθάει σημαντικά τόσο στο κομμάτι της αντιγήρανσης, όσο και σε άλλα προβλήματα με τα οποία μπορεί να έρθει αντιμέτωπη η επιδερμίδα.

Τα συστατικά που πρέπει να περιλαμβάνει η skincare routine στα 40s

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Ένζυμα επιδιόρθωσης DNA

Τα προϊόντα με ένζυμα επιδιόρθωσης DNA βελτιώνουν την υγεία του δέρματος και συμβάλλουν στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης πρώιμων προκαρκινικών κηλίδων.

Ρετινοειδή ή Ρετινόλη

Η χρήση ρετινόλης ή άλλου ρετινοειδούς βοηθάει στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και «αντιστέκεται» στη διαδικασία γήρανσης, ενώ βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνει τις λεπτές γραμμές

Βιταμίνη C

Η βιταμίνης C βοηθά στον αποχρωματισμό των σκούρων κηλίδων, ενώ συγχρόνως θωρακίζει την επιδερμίδα ενάντια στις περιβαλλοντικές επιθέσεις (ρύπανση, ηλιακή ακτινοβολία κ.α.) και της χαρίζει μια πιο υγιή και λαμπερή όψη.

Αντηλιακό

Η χρήση ενός αντηλιακού που είναι ευρέως φάσματος και περιέχει SPF τουλάχιστον 30 είναι το κλειδί για μια απόλυτα ολοκληρωμένη skincare ρουτίνα στην ηλικία των 40ετών, αλλά και για κάθε ηλικία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.