ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να καταπολεμήσεις την ξηρότητα στην περιοχή του λαιμού


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Απριλίου 2024

Πώς να καταπολεμήσεις την ξηρότητα στην περιοχή του λαιμού
IG @clairerose
Οι τρόποι είναι απλοί και αποτελεσματικοί

Εάν παρατηρείς ξηρότητα στην επιδερμίδα της περιοχής του λαιμού, μην πανικοβληθείς. Πρόκειται για μια αρκετά συνηθισμένη συνθήκη την οποία μπορεί να βρεθεί το δέρμα.
Το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος είναι πολύ πιο λεπτό από το δέρμα στο πρόσωπό μας. Ο λαιμός μας έχει ένα λεπτότερο χόριο (το στρώμα του ιστού κάτω από την επιδερμίδα), το οποίο αποτελείται από κολλαγόνο. Για αυτόν τον λόγο, υπάρχει λιγότερο κολλαγόνο και λιγότερη δομική υποστήριξη, που κάνει αυτή την ευαίσθητη περιοχή να είναι πιο επιρρεπής στο σχηματισμό ρυτίδων.

Jenny.Gr
IG @clairerose

Επιπλέον, ο λαιμός έχει επίσης λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι εκκρίνουν έλαια και λειτουργούν ως φυσικός ενυδατικός παράγοντας.
Το πιθανότερο είναι ότι έχεις ήδη δημιουργήσει την τέλεια ρουτίνα περιποίησης προσώπου. Επομένως, τώρα ήρθε η ώρα να κάνεις το ίδιο για την επιδερμίδα στην περιοχή του λαιμού σου.

Jenny.Gr
IG @clairerose

  1. Όταν πρόκειται για κρέμες, όσο πιο πλούσιες υφές διαθέτουν τόσο πιο αποδοτικές είναι για το δέρμα
  2. Αναζήτησε φόρμουλες που περιέχουν κεραμίδια και γλυκερίνη
  3. Απόφυγε τα σκληρά προϊόντα που προσφέρουν βαθιά απολέπιση
  4. Να είσαι συντηρητική με τα αρώματα
  5. Ενσωμάτωσε στη ρουτίνα σου συστατικά κατά της γήρανσης

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.