WOMEN'S FORUM

Women’s Forum «Είμαι Εδώ για Εσένα» 2024: Η ομιλία του James Kaliardos


JTeam

29 Απριλίου 2024

Women’s Forum «Είμαι Εδώ για Εσένα» 2024: Η ομιλία του James Kaliardos
James Kaliardos © Τζίνα Σκανδάμη, Λάμπρος Στοιχείος
O James Kaliardos μίλησε για την έννοια της ομορφιάς και τη διαδρομή που αξίζει να διανύσει η καθεμιά μας ξεχωριστά με σκοπό να την ανακαλύψει ξανά

O διάσημος makeup artist με έδρα τη Νέα Υόρκη και ιδρυτής του θρυλικού agency VISIONAIRE, James Kaliardos, έδωσε το «παρών» στο Women’s Forum «Είμαι Εδώ για Εσένα» 2024 στο Μέγαρο Μουσικής και μίλησε για γυναικεία ομορφιά μέσα από το πρίσμα της δικής του εμπειρίας με όλα όσα έχει «καταγράψει» στην πολυετή επαγγελματική του διαδρομή.

« Η ομορφιά έχει τη δική της γλώσσα, είναι σαν την πίεση, βγαίνει φυσικά από μέσα μας. Λειτουργεί ακριβώς όπως ένα συναίσθημα.
Η ομορφιά με κάνει να νιώθω ασφαλής. Η εξωτερική ομορφιά πρέπει να προέρχεται από την εσώτερη.
Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να δουν την ομορφιά παντού, ενώ άλλοι όχι ακόμα κι αν είναι μπροστά τους. Η ομορφιά μοιάζει με το συναίσθημα του έρωτα. Δημιουργεί ένα αίσθημα πληρότητας και βασίζεται στην αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια. Καμία γυναίκα δεν χρειάζεται το μακιγιάζ για να είναι πραγματικά όμορφη, άλλωστε τίποτα δεν μπορεί να την κάνει να δείχνει πιο όμορφη από το πόσο όμορφη αισθάνεται μέσα της.

Αισθάνομαι τον αγώνα που δίνουν όλες οι γυναίκες για να εκφράζουν σήμερα τον πραγματικό τους εαυτό. Κοινωνικά, υπάρχει μια «υποχρέωση» οι γυναίκες να δείχνουνε πάντα τέλειες. Όποια κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις πρέπει να μάθεις θα έρθεις αντιμέτωπη με μια κριτική ή με μια άποψη που δεν ζήτησες. Μην την αφήνεις να «μπαίνει» μέσα σου. Για να ανακτήσουμε την έννοια της ομορφιάς θα πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτήν. Πώς λοιπόν κατανοούμε την ομορφιά στον εαυτό μας; Το να μπορούμε να την δούμε είναι πράξη αγάπης προς τον ίδιο μας τον εαυτό και όχι μια πράξη ανταγωνισμού. Άλλωστε με ποιον να ανταγωνιστούμε; Με τον ίδιο μας τον εαυτό;

Jenny.Gr
James Kaliardos © Τζίνα Σκανδάμη, Λάμπρος Στοιχείος

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ομορφιά για να ενδυναμώσουμε τον εαυτό μας; Δουλεύοντας με μερικές από τις πιο διάσημες και όμορφες γυναίκες στο κόσμο, ο James Kaliardos διαπίστωσε ότι, λόγω της ευαλωτότητας που δημιουργεί η έκθεση στο κοινό, οχυροποίησαν τον εαυτό τους κι έμαθαν να τον θαυμάζουν σαν ένα πολύτιμο έργο τέχνης. Έμαθαν να χρησιμοποιούν τον εαυτό τους σαν να είναι η ίδια τους η μούσα. Κι αυτό, επίσης δεν έχει να κάνει με την εξωτερική τους ομορφιά, ξεκινάει από μέσα τους.
Να κοιτάξουμε μέσα μας βαθιά, να αντικρίσουμε ξανά τη στιγμή, που πριν από χρόνια, ανακαλύψαμε μέσα μας την ομορφιά για πρώτη φορά. Να θυμηθούμε πώς μας έκανε να αισθανθούμε, τις σκέψεις που κάναμε και να την εξερευνήσουμε εκ νέου.

Η ομορφιά είναι κάτι πολύ βαθύτερο από τα προϊόντα μακιγιάζ, αλλά είναι βέβαιο επίσης ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με εικόνες που έχουν υποστεί επεξεργασία και δεν αποτυπώνουν μια πραγματική μορφή ομορφιάς.
Αξίζει να θυμόμαστε ότι «You do you»: Εσύ κάνεις τον εαυτό σου. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με κανέναν άλλο άνθρωπο σε αυτό το σύμπαν, το ίδιο και η ομορφιά μας. Είναι μοναδική.»

Παρακολουθώντας το βίντεο που ακολουθεί μπορείς να ακούσεις προσωπικές ιστορίες του James Kaliardos με την μητέρα του, αλλά και γεγονότα από τη δουλειά του, που του δίδαξαν όλα όσα σήμερα πιστεύει για την ομορφιά.