ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πεπτίδια χαλκού: Το skincare συστατικό που χαρίζει πιο λεία, σφριγηλή κι ενυδατωμένη επιδερμίδα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Απριλίου 2024

Πεπτίδια χαλκού: Το skincare συστατικό που χαρίζει πιο λεία, σφριγηλή κι ενυδατωμένη επιδερμίδα
IG @matildadjerf
Ανακάλυψε ένα νέο συστατικό με εξαιρετικά πολύτιμη δράση για το δέρμα

Στον διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας, υπάρχει πάντα ένα νέο συστατικό που ταράζει τα «λιμνάζοντα νερά». Το συστατικό που έχει κερδίσει την προσοχή μας τώρα για τα οφέλη του στην περιποίηση του δέρματος είναι τα πεπτίδια χαλκού. Τι ακριβώς είναι όμως τα πεπτίδια χαλκού και γιατί έχουν προκαλέσει τέτοιο «θόρυβο» στη βιομηχανία ομορφιάς;

Πεπτίδια χαλκού

Τα πεπτίδια χαλκού είναι μόρια που συνδυάζουν πεπτίδια (μικρές αλυσίδες αμινοξέων) και ιόντα χαλκού. Στην πραγματικότητα βρίσκονται φυσικά μέσα στο δέρμα και είναι σημαντικά για τις αναγεννητικές ιδιότητες του δέρματος, αλλά τα αποθέματά μας σε πεπτίδια χαλκού εξαντλούνται με την πάροδο του χρόνου.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Τα οφέλη τους για το δέρμα

Δεδομένου ότι τα πεπτίδια χαλκού δεν είναι ένα πολύ γνωστό συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας (ακόμα), μπορεί να σε εκπλήξει η πληθώρα των ευεργετικών ιδιοτήτων τους. Πρώτο και κυριότερο, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βελτιώνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος συνολικά, μειώνοντας τελικά την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Έχουν επίσης, αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες προστατεύουν το δέρμα από τις περιβαλλοντικές βλάβες και την πρόωρη γήρανση που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Βοηθούν στην επούλωση των πληγών, προάγουν την ταχύτερη ανάρρωση και μειώνουν τη φλεγμονή, καθιστώντας τα αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση ουλών, δερματικών βλαβών και μαύρων κηλίδων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.