ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αντιγήρανση: 5 έλαια που αξίζουν μια θέση στη skincare ρουτίνα σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Απριλίου 2024

Αντιγήρανση: 5 έλαια που αξίζουν μια θέση στη skincare ρουτίνα σου
IG @rosiehw
Τα έλαια που δρουν προς όφελος της ομορφιάς και της νεανικότητας της επιδερμίδας

Η ενσωμάτωση ελαίων στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για το ξηρό ή πιο ώριμο δέρμα. Αν θέλεις να εξερευνήσεις για πρώτη φορά τα φυσικά έλαια που έχουν θέση σε μια ρουτίνα αντιγηραντικής περιποίησης, στην λίστα που ακολουθεί θα βρεις 5 από αυτά που αξίζουν αρχικά τη δοκιμή σου.

Έλαιο καρύδας

Εάν είσαι άνω των 40 και το δέρμα σου έχει εμφανίσει ξαφνικά ξηρότητα, το έλαιο καρύδας είναι ιδανικό για τη φροντίδα του. Δρα ως μαλακτικό και ενυδατικό για το δέρμα, ενώ έχει φυσικές αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Το έλαιο καρύδας βρίσκεται συχνά σε ενυδατικές κρέμες και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μόνο του μετά το ντους ή το μπάνιο για επιπλέον ενυδάτωση.

Έλαιο Argan

Το έλαιο αργκάν είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Δεδομένης της άμεσης απορρόφησης της φύσης του, το έλαιο αργκάν είναι ευέλικτο για χρήση τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Για πρωινή χρήση, καλό είναι να αντικαταστήσεις την ενυδατική σου κρέμα με αυτό το έλαιο.

Έλαιο αβοκάντο

Το έλαιο αβοκάντο περιέχει βήτα καροτίνη, λεκιθίνη, λιπαρά οξέα και βιταμίνη Α και D, επομένως αυτό το έλαιο μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση και την προστασία του δέρματος. Διαθέτει αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς

Το έλαιο τριανταφυλλιάς είναι εξαιρετικό για την προστασία του δέρματος από βλάβες, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C. Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, παρέχοντας στα κύτταρα ένα προστατευτικό φράγμα ενάντια στους βλαβερούς, εξωγενής παράγοντες, όπως η ηλιακή ακτινοβολία.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά χρήσιμο στη μαγειρική, αλλά μπορεί επίσης να εκπλαγείς από τα οφέλη του όταν το ενσωματώσεις στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδα σου. Περιέχει βιταμίνες Α και Ε, καθώς επίσης λιπαρά οξέα και μέταλλα που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Διεγείρει επίσης τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, καθιστώντας το must σε μια ρουτίνα αντιγηραντικής περιποίησης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.