ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2023: Η playful, ανδρόγυνη συλλογή του Δημήτρη Πέτρου σε ένα άκρως μυστικιστικό runway


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

8 Ιουνίου 2023

Hautes Grecians 2023: Η playful, ανδρόγυνη συλλογή του Δημήτρη Πέτρου σε ένα άκρως μυστικιστικό runway
Λάμπρος Στοιχειός
Σε ένα κυκλικό catwalk υπό τους ήχους της PanArmonia

Το Hautes Grecians πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά από το 2017, αυτή τη φορά στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, την Ελευσίνα. Ο μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα έλαβε χώρα στο Παλαιό Ελαιουργείο, σε έναν φιλόξενο χώρο με υψηλή αισθητική.

Το Hautes Grecians είναι ένα μοναδικό αφιέρωμα στους ανθρώπους της ελληνικής μόδας, τους παθιασμένους δημιουργούς, αυτούς που τοποθετούν ψηλά τον πήχη της Υψηλής Ραπτικής. Ένας από τους 3 κύριους σχεδιαστές που έλαβαν μέρος στο catwalk του Hautes Grecians 2023 και αυτός που άνοιξε το show, είναι ο γνωστός σχεδιαστής Dimitris Petrou.

Jenny.Gr
Λάμπρος Στοιχειός

Οι PanArmonia προχώρησαν πρώτοι στο κυκλικό catwalk και πήραν τη θέση τους στην ορχήστρα. Το πολυποίκιλο μουσικό σύνολο που εδώ και χρόνια αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της δράσης του στην μελέτη των Ορφικών Ύμνων, την ψυχαγωγική λειτουργία τους και την θεραπευτική επενέργειά τους στους ανθρώπους έντυσε με την μουσική του όλο το show του σχεδιαστή. Η μυστικιστική ενέργεια και ο ιδιαίτερος παλμός που έδινε η PanArmonia μπλέχτηκε αρμονικά με την Pre Fall 2023 συλλογή του Dimitris Petrou.

Jenny.Gr
Λάμπρος Στοιχειός

Το όνομα της συλλογής είναι «Vice Versa» και, όπως καταδεικνύει και το όνομά της, πρόκειται ένα ανδρόγυνο παιχνίδι, που εκδηλώνεται με ανδρόγυνα σύνολα, με άψογη ραφή και γραμμικά κοψίματα. Εντυπωσιακά floral, ιδιαίτερες υφές και όγκοι έκλεψαν τα φλας, όπως και η έξυπνη χρωματική παλέτα, που απλωνόταν στο κυκλικό catwalk ως ένα ουράνιο τόξο της μόδας. Φυσικά δεν έλειψαν και οι πινελιές λάμψεις, είτε πάνω στα ρούχα, είτε στα elevated μεταλλικά πέδιλα του Tsakiris Mallas. Μια ενήλικη, παιχνιδιάρικη συλλογή, που δεν απογοήτευσε κανέναν και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Δείτε στη παρακάτω gallery φωτογραφίες της συλλογής!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.