UPDATE

Μαρία Μενούνος: Οι ουλές από την εγχείρηση της, είναι υπενθύμιση της δύναμής της


Τόνια Τζάφερη

10 Ιουλίου 2023

Μαρία Μενούνος: Οι ουλές από την εγχείρηση της, είναι υπενθύμιση της δύναμής της
Splash News
Η Μαρία Μενούνος τονίζει ξανά σε όσους δεν νιώθουν καλά, να ψαχτούν καλύτερα και να μην αγνοούν «τα απλά συμπτώματα»

Η εμπειρία της Μαρία Μενούνος με τον καρκίνο για δεύτερη φορά, μπορεί να είχε αίσιο τέλος, ωστόσο τα πράγματα δεν απείχαν και πολύ, από το να μην πάνε καθόλου καλά. Όσο ο καιρός περνάει, η διάσημη δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια, νιώθει πιο έτοιμη να μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας της, θέλοντας να αφυπνίσει όλο και περισσότερους ανθρώπους, να μην αγνοούν τα συμπτώματα τους, όσο απλά και αν είναι.

Στην δική της περίπτωση όλα ξεκίνησαν από πολύ έντονους πόνους στην περιοχή της κοιλιάς. Για εκείνη, οι πόνοι όχι απλώς δεν περνούσαν, αλλά γινόντουσαν όλο και πιο έντονοι. Οι γιατροί την επέβαλλαν σε μαγνητικές τομογραφίες και εξετάσεις, δίχως να βρουν τίποτα, όπως της είπαν.

Εκείνη εμπιστεύτηκε το ένστικτό της πως κάτι δεν πηγαίνει καλά και θέλησε να το ψάξει ακόμη περισσότερο, μη παραμελώντας τα συμπτώματα της. Έχασε όμως πολύτιμο χρόνο, και μέσα σε αυτούς τους δυο μήνες εξετάσεων, ο όγκος είχε τελικά διπλασιαστεί.

Η Μαρία Μενούνος, εμφανίστηκε στο podcast του «Νot Skinny But Not Fat» και δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Όταν βρήκαν τον όγκο στη μαγνητική τομογραφία, είπαν “μπορούμε να επιστρέψουμε και να πάρουμε τα αρχεία και να δούμε την εξέταση του Νοεμβρίου; Βάζω στοίχημα ότι ήταν εκεί”», δήλωσε αρχικά.

«Και ήταν όντως εκεί. Σε εκείνο το σημείο ήταν μόλις δύο εκατοστά, ενώ αργότερα ήταν σχεδόν τέσσερα εκατοστά. Είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος, σε δύο μήνες», συμπλήρωσε η Μενούνος.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς κάτι τέτοιο ξέφυγε από τους γιατρούς. «Αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι διαφορετικές εξετάσεις σου δίνουν τη δυνατότητα να δεις διάφορα πράγματα καλύτερα. Για αυτό, μια μαγνητική μπορεί όντως να δείξει κάτι, όμως σε κάποιες περιπτώσεις οι αξονικές είναι καλύτερες. Άλλοι λένε ότι είναι ο υπέρηχος. Είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία», εξήγησε η ίδια.

«Έτσι, ο ακτινολόγος ξανακοίταξε τις παλιές εξετάσεις και μου είπε ότι ήταν όντως εκεί. Ενώ όταν είχα πάει για αξονική τομογραφία, μου είπαν “είσαι καλά”», ανέφερε σε άλλο σημείο η δημοσιογράφος. Κάθε φορά που έλεγε στον γιατρό της ότι είχε μεγάλους πόνους, εκείνος την καθησύχαζε, λέγοντάς της πως δεν τρέχει τίποτα. «Του έλεγα πόσο πολύ πονούσα κι εκείνος μου απαντούσε ότι έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις», αποκάλυψε κλείνοντας.

Η νέα ανάρτηση από την Μαρία Μενούνος για την κατάσταση της υγείας της

Πλέον η ίδια νιώθει ευγνώμων και δυνατή για τα όσα κατάφερε να ξεπεράσει στις αρχές του έτους, και ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν δίπλα της, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Τα σημάδια της εγχείρησης στην κοιλιά της, είναι μια ακόμη υπενθύμιση για το πόση δύναμη μπορεί να αντλήσει, στις δύσκολες στιγμές.