UPDATE

6 μυστικά για να οργανώσεις το καλύτερο solo ταξίδι


JTeam

27 Απριλίου 2024

6 μυστικά για να οργανώσεις το καλύτερο solo ταξίδι
Unsplash
Αν έχεις αποφασίσει να ταξιδέψεις μόνη σου, αυτή η λίστα θα σε βοηθήσει

Λατρεύεις τα ταξίδια, όμως δεν έχει τύχει ποτέ να ταξιδέψεις μόνη σου; Έχεις ανάγκη να κάνεις μια solo απόδραση, όμως φοβάσαι το άγνωστο; Αν οι απαντήσεις σου στα παραπάνω ερωτήματα είναι θετικές, αυτό το άρθρο έχει γραφτεί για σένα.

Η αλήθεια είναι πως το να ταξιδεύει κανείς μόνος του είναι πολύ απελευθερωτικό, διότι δεν έχεις κανέναν να ακολουθήσεις και βγάζεις μόνη σου το πρόγραμμα για όλα όσα θα δεις. Μπορεί να υπάρχει λίγο άγχος στην αρχή, αφού βρίσκεσαι σε ένα μέρος για πρώτη φορά και είσαι εντελώς μόνη, όμως ο ενθουσιασμός που σου προκαλεί το ταξίδι και η ανάγκη να κάνεις ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, θα διώξουν όλες τις αρνητικές σκέψεις σου.

Η απόφασή σου να αφήσεις τους ενδοιασμούς στην άκρη και να ταξιδέψεις μόνη σου, θα σε δικαιώσει. Πριν ετοιμάσεις βαλίτσα, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα, έτσι ώστε να οργανώσεις τα πάντα και να είσαι έτοιμη για ό,τι κι αν συμβεί.

Τα tips που θα σε βοηθήσουν στο ταξίδι σου

1.Σχεδίασε τα πάντα από την αρχή. Ένας καλός προγραμματισμός για το που θα πας και τι θα κάνεις, θα σου φανεί χρήσιμος καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σου. Σημείωσε τις τοποθεσίες και τις αποστάσεις και χώρισε τα αξιοθέατα σε μέρες.

2.Η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική για τα ταξίδια στο εξωτερικό, συνεπώς πριν φύγεις από το σπίτι σου για το αεροδρόμιο, θυμήσου να πάρεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτείς ή να σε δει κάποιος γιατρός. Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης δεν πρέπει να απουσιάζει από τη λίστα σου.

3.Αν δεν έχεις κάποιον συγκεκριμένο προορισμό στο μυαλό σου, καλό θα ήταν να ελέγξεις το κόστος ζωής στις υποψήφιες περιοχές, διότι σε καμία περίπτωση δεν θέλεις και δεν πρέπει να υπερβείς το μπάτζετ σου. Υπολόγισε στο περίπου τα έξοδά σου, έτσι ώστε να έχεις διαθέσιμο το αντίστοιχο ποσό. Μην ξεχάσεις να ενημερωθείς για τα εισιτήρια των μουσείων, των παλατιών, κ.λ.π.

Jenny.Gr
Unsplash

4.Όσον αφορά στο κομμάτι της βαλίτσας, καταλαβαίνουμε πως θα ήθελες να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερα για να είσαι εξασφαλισμένη ό,τι κι αν προκύψει. Αυτή η κίνηση, όμως, είναι λάθος, καθώς θα γεμίσεις μια βαλίτσα με πράγματα που πιθανότητα να μην φορέσεις και έτσι θα έχεις επιπλέον βάρος χωρίς λόγο. Φρόντισε να πάρεις μαζί σου λίγα αλλά βασικά κομμάτια προκειμένου η βαλίτσα σου να είναι όσο πιο ελαφριά γίνεται.

5.Το φαγητό είναι επίσης πολύ σημαντικό. Πριν την άφιξή σου στον προορισμό, μπορείς να ψάξεις στο διαδίκτυο για εστιατόρια, καφέ και φούρνους που ενδεχομένως θα σου άρεσε να επισκεφτείς και προ πάντων που έχουν επιλογές που να σε καλύπτουν, έτσι ώστε κάθε φορά που θα χρειάζεσαι φαγητό, να γνωρίζεις που να πας.

6.Δεδομένου ότι βρίσκεσαι μακριά από τον τόπο καταγωγής σου, φρόντισε να έχεις στο ημερολόγιό σου σημειωμένα όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα, όπως αυτό του ξενοδοχείου, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ. Είναι τα τηλέφωνα ανάγκης, που καλό θα ήταν να έχεις συγκεντρωμένα.

Αφού διάβασες τα tips για το solo ταξίδι σου, είναι ώρα να μάθεις και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.