VIDEO

Η NASA έστειλε βίντεο με γάτες, από το διάστημα στη Γη


JTeam

25 Δεκεμβρίου 2023

Η NASA έστειλε βίντεο με γάτες, από το διάστημα στη Γη
Ένα πορτοκαλί γατί ταξίδεψε πάνω από 30 εκατομμύρια χιλιόμετρα

Αν ήσουν βαθιά χωμένος στο Ίντερνετ την εποχή 2008-2012, θυμάσαι πράγματα που σε καθόρισαν και, ενδεχομένως, σε τραυμάτισαν βαθιά -το τσιγκελωτό μουστάκι που υπήρχε παντού, για παράδειγμα, και το είχε σε δαχτυλίδια, κολιέ, μπλούζες, το ζωγράφιζες στα δάχτυλα σου. Ο Derp, η Derpina και η Derpette από το 9GAG, επίσης. Τώρα τα θυμάσαι με μία γλυκόπικρη νοσταλγία, αλλά κάπως χαίρεσαι που αυτή η εποχή τελείωσε.

Κάτι που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, η οποία τότε ξεκίνησε, είναι οι γάτες. Όχι οποιεσδήποτε γάτες, αλλά οι γάτες με κάπως αστείες και περίεργες φάτσες, που έχουν απεριόριστο meme potential. Τα αστεία βίντεο με γάτες ήταν, είναι και θα παραμείνουν απολαυστικά -τόσο απολαυστικά, που τα χρησιμοποιεί και η NASA.

Δεν είναι αστείο, είναι απόλυτα σοβαρό και, όντως, συνέβη. Οι επιστήμονες της NASA, που είναι πάνω από 40 ετών αυτήν τη στιγμή, έστειλαν από το διάστημα στη Γη (μιλάμε για απόσταση 30 εκατομμυρίων χιλιομέτρων) ένα ultra-HD βίντεο με ένα πορτοκαλί γατί.

Έχει διάρκεια 15 δευτερολέπτων και εστάλη μέσω λέιζερ, διανύοντας μία απόσταση 80 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Γης-Σελήνης. Το βίντεο αναρτήθηκε σε διαστημικό σκάφος από τη ρουκέτα Falcon Heavy της SpaceX, η οποία εκτοξεύθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2023, και το έλαβε τιο τηλεσκόπιο Hale μόλις 101 δευτερόλεπτα αργότερα.

Μπορείς να δεις το βίντεο παρακάτω: