WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η βραδινή συνήθεια που μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου (και δεν είναι το κακό σεξ)


JTeam

29 Απριλίου 2024

Η βραδινή συνήθεια που μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου (και δεν είναι το κακό σεξ)
Υπάρχει μια συνήθεια που βλάπτει τη σχέση μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Πλησιάζει η ώρα που συνήθως κοιμάσαι, πηγαίνεις στο κρεβάτι σου και περνάς τα τελευταία λεπτά πριν από τον ύπνο σου μπροστά στην οθόνη του κινητού σου. Σωστά; Αν η απάντησή σου είναι καταφατική, ανήκεις και εσύ στην κατηγορία εκείνων που αποχωρίζονται το κινητό τους μόνο για να κοιμηθούν, γεγονός που έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στον οργανισμό σου, αλλά και στον ύπνο σου.

Βέβαια, σύμφωνα με τους ειδικούς, η λίστα με τις συνέπειες δεν σταματάει εδώ, αφού το συνεχόμενο σκρολ στα social media μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σου. Αυτή η κακή συνήθεια να κάθεστε δίπλα δίπλα με τον αγαπημένο σου και να είστε προσηλωμένοι στα κινητά σας μπορεί να αποβεί μοιραία για τη σχέση σας.

Η επικοινωνία χάνεται, η σύνδεση είναι ανύπαρκτη, ενώ η επαφή του ζευγαριού περιορίζεται. Μπορεί φαινομενικά να χαλαρώνετε βλέποντας βίντεο στο κινητό σας, όμως στην πραγματικότητα θα σας ξεκούραζε περισσότερο μια χαλαρή συζήτηση, μαθαίνοντας ο ένας τον άλλον. Η αλήθεια είναι πως όλοι χρειαζόμαστε στιγμές με τον εαυτό μας, όμως αυτό, αν συμβαίνει καθημερινά, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Jenny.Gr
Unsplash

Οι συνήθειες όσο μικρές κι αν είναι, έχουν τη δυναμική να γίνουν μόνιμες. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές για να μην χαθούν τα όρια. Πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι η αυτογνωσία. Ασχολούμαι με το κινητό μου γιατί έχω ανάγκη από χαλάρωση ή επειδή θέλω να αποφύγω τον σύντροφό μου; Η χρήση του κινητού θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια τακτική φυγής, οπότε πρέπει να είσαι σίγουρη για τον λόγο που κρύβεται πίσω από αυτή την πράξη σου.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως είναι απαραίτητη ανάγκη να τεθούν όρια σχετικά με τον χρόνο που αφιερώνεται μπροστά από μια οθόνη, όπως για παράδειγμα να συμφωνήσετε ότι τα κινητά θα βρίσκονται δίπλα από το κρεβάτι σας και αυτό γιατί έχετε βάλει ξυπνητήρια ή ότι κατά τη διάρκεια του φαγητού θα είναι κλειστή η τηλεόραση και τα κινητά θα είναι δίπλα σας, έτσι ώστε να έχετε χρόνο για επικοινωνία.

Ο χρόνος με τον σύντροφό σου είναι πολύτιμος, διότι σχετίζεται άμεσα με την καλή λειτουργία της σχέση σας. Συνεπώς, μην τον αφήνεις να περνάει ανεκμετάλλευτος. Περιόρισε τον χρόνο που περνάς με το κινητό σου, χωρίς, ωστόσο, να πιεστείς, και δώσε στον αγαπημένο σου την προσοχή που θέλεις και από εκείνον.

Αφού διάβασες για τη συνήθεια που μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου, είναι ώρα να μάθεις και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.