WELL BEING FITNESS

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μας δείχνει ασκήσεις Pilates με μικρή μπάλα για γυμναστική στο σπίτι


Ιωάννα Κολιακουδάκη

19 Νοεμβρίου 2021

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μας δείχνει ασκήσεις Pilates με μικρή μπάλα για γυμναστική στο σπίτι

Η μέθοδος του Pilates είναι μια ανακάλυψη του Γερμανού Joseph Pilates πίσω στο 1883, που πλέον ακολουθείται με πάθος από εκατομμύρια ανθρώπους και επικεντρώνεται επίσης στην άσκηση του πνεύματος και του σώματος.

Σημασία σε αυτή τη μορφή άσκησης δίνεται στην ποιότητα των ασκήσεων και όχι στην ποσότητα. Ο πυρήνας από όπου εκτελείται κάθε άσκηση είναι οι κοιλιακοί, το κάτω μέρος της πλάτης και η λεκάνη. Επίσης παρόλο που έχει ένταση δεν έχει τόση επιβάρυνση στην καρδιά, γιατί επικεντρώνεται στην συμμετρική εκτέλεση της κίνησης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότερο χορευτές επιλέγουν το Pilates ως μέθοδο εκγύμνασης.

Σήμερα θα κάνουμε Pilates με τη βοήθεια μιας μικρής στρογγυλής μπάλας, γνωστή ως μικρή μπάλα Pilates. Αν δεν έχετε μπάλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα διπλωμένη σε ρολό.

Βγάλτε λοιπόν τα παπούτσια, φορέστε άνετα ρούχα και πατήστε play στο παρακάτω video.

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.