COOKING SUGAR, SUGAR

Île flottante: Ένα κομψό και πολύ νόστιμο γλυκό της γαλλικής κουζίνας


JTeam

25 Απριλίου 2024

Île flottante: Ένα κομψό και πολύ νόστιμο γλυκό της γαλλικής κουζίνας
/www.peramore-ciboinviaggio.com
Το Île flottante είναι ένα επιδόρπιο γαλλικής προέλευσης, ντελικάτο και κομψό.

Το Île flottante είναι μια κλασική συνταγή ενός ιδιαίτερα κομψού γλυκού της γαλλικής κουζίνας που στα γαλλικά σημαίνει “νησί που επιπλέει”. Γιατί πάνω σε μια λίμνη από κρέμα, επιπλέει ως νησί ένα συννεφάκι μαρέγκας, το οποίο διακοσμείται ποικιλοτρόπως με καραμέλα ή με αμύγδαλα.

Ένα επιδόρπιο τόσο απλό όσο και εντυπωσιακό. Γιατί πραγματικά ενδιαφέρον είναι το πως φτιάχνεται μόνο 4 βασικά υλικά που δημιουργούν μια μοναδική ποικιλομορφία υφών και γεύσεων. Σήμερα θα το φτιάξουμε με φράουλες. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

300 γραμμάρια φρέσκες καθαρισμένες φράουλες

30 + 15 γρ ζάχαρη άχνη

20 γρ χυμό λεμονιού

2 ασπράδια αυγών (περίπου 70 γρ.)

Καβουρδισμένα αμύγδαλα σε νιφάδες

Φρέσκο ​​δυόσμο για γεύση

Ηλιέλαιο

Jenny.Gr
www.peramore-ciboinviaggio.com

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τις φράουλες: Τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μίξερ μαζί με 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 15 γρ ζάχαρη μέχρι να σφίξουν και να έχουμε ένα δύσκαμπτο, γυαλιστερό μείγμα. Αλείφουμε με ηλιέλαιο 2 φορμάκια και απαλά με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι τη μέση με τη μαρέγκα.

Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα τηγάνι και περιχύνουμε βρασμένο νερό από ένα βραστήρα μέσα στο τηγάνι γύρω από τα φορμάκια, σταματώντας όταν το νερό φτάσει στα μισά κάθε φόρμας. Καλύπτουμε με ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε το νερό απλά να σιγοβράζει.

Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μετά αφαιρούμε τα φορμάκια από το νερό και όσο είναι ακόμα ζεστά, διασχίζουμε με ένα μαχαιράκι γύρω γύρω τη μαρέγκα να την απελευθερώσουμε και προσεχτικά την αναποδογυρίζουμε σε ένα φύλλο ψησίματος. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.