COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα καλαμαράκια με πατάτες


JTeam

19 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμα καλαμαράκια με πατάτες
www.chiarapassion.com
Αν ψάχνετε για ένα απλό και νόστιμο πιάτο τα καλαμαράκια με πατάτες είναι η νικητήρια επιλογή. Συνιστούμε να τα σερβίρετε με μερικές φέτες φρυγανισμένο ψωμί και κανείς δεν θα μπορέσει να τους αντισταθεί.

Τα καλαμαράκια με πατάτες είναι ένα πεντανόστιμο, απλό και γρήγορο πιάτο και φυσικά το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Με την προσθήκη πατάτας έχετε ένα πλήρες, θρεπτικό και ισορροπημένο φαγητό. Η γλύκα του καλαμαριού συνδυάζεται τέλεια με τη νοστιμιά της πατάτας. Μπορείτε επίσης να κάνετε την ίδια συνταγή με σουπιές, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα τέλειο. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

1 κιλό καλαμάρι καθαρισμένο

900 γρ πατάτες

400 γρ. ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδο

Ξηρό λευκό κρασί

Ελαιόλαδο για γεύση

Μαϊντανός για γεύση

Αλάτι για γεύση

Jenny.Gr
www.chiarapassion.com

Εκτέλεση

Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα καλαμάρια και μετά τα κόβουμε σε δαχτυλίδια περίπου 1 εκ. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο με λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα πλοκάμια τους. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε ένα ποτήρι κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τις προηγουμένως θρυμματισμένες ντομάτες και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ανεβάζουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και αφήνουμε τους χυμούς του μαγειρέματος να πήξουν για περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό.

Και όσο απολαμβάνετε αυτό το τέλειο πιάτο, μπείτε να διαβάσετε τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερευντήστε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθετε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.