COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Θέλεις τις πιο τέλειες τηγανητές πατάτες; Να η μυστική συνταγή


JTeam

16 Απριλίου 2024

Θέλεις τις πιο τέλειες τηγανητές πατάτες; Να η μυστική συνταγή
www.soniaperonaci.it
Καυτές, χρυσές, τραγανές και ελαφρώς αλατισμένες, οι τηγανητές πατάτες είναι το αγαπημένο φαγητό όλων.

Τρώγονται μόνες τους ή βουτηγμένες σε διάφορες σάλτσες (κυρίως μαγιονέζα και κέτσαπ): Οι τηγανητές πατάτες είναι το φαγητό που απολαμβάνουμε από την παιδική μας ηλικία. Αποτελούν μάλιστα το ιδανικό συνοδευτικό για τα burgers και τους αναπόφευκτους συμπρωταγωνιστές του εμβληματικού fish and chips , αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που τολμούν να τις προσθέσουν στην πίτσα τους, για μια επιπλέον πινελιά τραγανότητας.

Σας ανοίξαμε την όρεξη; Η δική μας πάντως άνοιξε για τα καλά, γι αυτό και αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε το μυστικό για τις τέλειες τηγανητές πατάτες. Συνεχίστε την ανάγνωση και θα το μάθετε…

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Υλικά

800 γρ. πατάτες

Άμυλο πατάτας

Αλάτι

1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 1,5 εκ. Τις ξεπλένουμε γρήγορα κάτω από κρύο νερό για να αφαιρέσουμε τυχόν άμυλο που απελευθερώνεται κατά την κοπή και στη συνέχεια τις στεγνώνουμε με ένα καθαρό πανί.

Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τις πασπαλίζουμε με λίγο άμυλο πατάτας και κάνουμε μασάζ καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια ομοιόμορφα.

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα κόσκινο και το κουνάμε για να φύγει το περιττό άμυλο που μπορεί να έχει κολλήσει στην επιφάνειά τους (αν δεν έχετε κόσκινο, απλά με τα χέρια σας κουνήστε τις πατάτες πριν τις βυθίσετε στο λάδι).

Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι με ψηλές πλευρές και περιμένουμε να φτάσει τους 180 βαθμούς και στη συνέχεια βουτάμε τις πατάτες μας λίγες κάθε φορά, για να μην πέσει η θερμοκρασία.

Τις αφήνουμε να τηγανιστούν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Σε αυτό το σημείο, τις μαζεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Περιμένουμε να επιστρέψει το λάδι στους 180 βαθμούς και βουτάμε ξανά τις πατάτες για να τηγανίσετε δεύτερη φορά και να έχουμε ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα. Τις αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να γίνουν χρυσαφί και μετά τα στραγγίζουμε ξανά σε καθαρό απορροφητικό χαρτί. Τις πασπαλίζουμε με μια πρέζα αλάτι και τις σερβίρουμε ζεστές.

Και όσο απολαμβάνετε αυτές τις τέλειες τηγανητές πατάτες, μπείτε να διαβάσετε τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερευντήστε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθετε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.