COOL GREECE

Δύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις πιο μαγευτικές της Ευρώπης για το 2024


JTeam

5 Απριλίου 2024

Δύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις πιο μαγευτικές της Ευρώπης για το 2024
Unsplash/Ana-Maria Dinescu
Η Άνδρος και η Αλόννησος «κρύβουν» μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ευρώπη

Μία λίστα με τις 15 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2024, δημιούργησε το Lonely Planet, σύμφωνα με το δημοφιλές ταξιδιωτικό μέσο Geo.fr. Οι συγκεκριμένες παραλίες, μπορούν να γοητεύσουν κάθε ταξιδιώτη, βρίσκονται σε ξεχωριστά μέρη σε κάθε πλευρά της Ευρώπης – και μάντεψε, ανάμεσά τους είναι και δύο ελληνικές. «Η απεραντοσύνη του ουρανού, το γαλάζιο της θάλασσας, η μεσημβρινή ώχρα της άμμου και η βλάστηση που προσφέρει γενναιόδωρη σκιά, είναι μια σειρά από εικόνες που έχουν ταυτιστεί με την ιδανική παραλία και έρχονται στο μυαλό των ταξιδιωτών όταν αποχαιρετούμε τον χειμώνα», αναφέρει το Geo.fr.

Πιο συγκεκριμένα, η λίστα που διαμορφώθηκε βάσει πρόσφατης εκτενούς έρευνας του Lonely Planet, περιλαμβάνει δύο ελληνικές παραλίες. Στην 11η θέση της λίστας, βρίσκεται η παραλία της Άνδρου «Της Γριάς το Πήδημα».

Η συγκεκριμένη παραλία, είναι από τις πιο δημοφιλείς του νησιού και βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του. Έχει πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά, ενώ πίσω από το όνομά της βρίσκονται πολλοί μύθοι, με την πιο δημοφιλή εκδοχή να σημειώνει ότι η ονομασία «Της Γριάς το Πήδημα» αναφέρεται και στο Κάστρο της Γριάς ή Κάστρο της Φανερωμένης στο χωριό Κοχύλου, που ήταν ισχυρό κατά την Τουρκοκρατία. Επειδή οι Τούρκοι αδυνατούσαν να το κυριεύσουν, έστειλαν στο Κάστρο μια γριά με την έγκυο κόρη της, για να ζητήσουν βοήθεια. Σύμφωνα με τον μύθο, τη νύχτα η γριά άνοιξε μια πύλη για να μπουν οι Τούρκοι, ωστόσο, μετά σκαρφάλωσε στον βράχο και έπεσε στη θάλασσα.

Στην ίδια λίστα, την τιμητική της έχει και η παραλία «Κοκκινόκαστρο» στην Αλόννησο. Η συγκεκριμένη παραλία σαγηνεύει τους επισκέπτες, χάρη στην απαράμιλλη φυσική ομορφιά της και ξεχωρίζει για τους γκρεμούς από κοκκινόχωμα που περιβάλλουν την παραλία. Το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των βράχων, τα γαλαζοπράσινα νερά και η αυθεντικότητάς της, δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο.

Ο κατάλογος του Lonely Planet, συμπεριλαμβάνει παραλίες και από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Γερμανία και την Ισλανδία.