COOL GREECE

Μονοήμερη εκδρομή: 6 παραθαλάσσιοι προορισμοί δίπλα στην Αθήνα, για να μπεις σε καλοκαιρινό mood


Ερασμία Αρβανιτά

7 Απριλίου 2024

Μονοήμερη εκδρομή: 6 παραθαλάσσιοι προορισμοί δίπλα στην Αθήνα, για να μπεις σε καλοκαιρινό mood
Unsplash/Miltiadis Fragkidis
Πόσες μέρες για το καλοκαίρι, είπαμε;

Η ώρα έχει αλλάξει, η μέρα έχει μεγαλώσει, οι πρώτες ζέστες έχουν έρθει, ε και μια μονοήμερη - τουλάχιστον απόδραση, επιβάλλεται. Ευτυχώς, οι παραθαλάσσιοι προορισμοί στην Ελλάδα, ιδανικοί για εκδρομή με όλη την οικογένεια, με φίλους, με τον/τη σύντροφό σου ή και μόνος σου, είναι αμέτρητοι. Ακόμα και μερικές ώρες στην ακροθαλασσιά, μπορεί να είναι αρκετές για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, να χαλαρώσεις ή ακόμα και να απομονωθείς.

Σε κάθε γωνιά της χώρας, θα βρεις ονειρεμένους προορισμούς για μια σύντομη εξόρμηση, ώστε να μπεις – εάν δεν έχεις ήδη μπει, σε καλοκαιρινό mood. Και σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, μπορείς να βρεθείς σε γραφικά και παραθαλάσσια μέρη, μέρη που ίσως έχεις πάει ξανά, μέρη που δεν περνούν καν από το μυαλό σου ή μέρη που συνεχώς λες να πας, αλλά το αναβάλεις. Η κατάλληλη στιγμή, λοιπόν, ήρθε.

Αυτοί είναι 6 παραθαλάσσιοι προορισμοί μια «ανάσα» από την Αθήνα που θα σε φέρουν πιο κοντά στο καλοκαίρι.

Ναύπλιο

Ο τέλειος προορισμός για μια μονοήμερη εκδρομή, πόσο μάλλον την άνοιξη και το καλοκαίρι. Πραγματικά, το Ναύπλιο είναι μια πόλη που όσες φορές κι αν την έχεις επισκεφτεί, πάντα θα σε εκπλήσσει. Μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα, μπορείς να περπατήσεις στα πλακόστρωτα δρομάκια του Ναυπλίου, να θαυμάσεις τα νεοκλασικά κτήρια και να πιείς ένα δροσιστικό ρόφημα στην πλατεία Συντάγματος. Μια επίσκεψη στο Παλαμήδι και το Μπούρτζι, θα κάνουν την εκδρομή ακόμα πιο ξεχωριστή.

Πόρτο Χέλι

Μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα, μπορείς να βρεθείς σε αυτό το όμορφο παραθαλάσσιο μέρος της Αργολίδας. Και ναι, μπορεί να μην είναι νησί, αλλά μόλις φτάσεις στο Πόρτο Χέλι θα μαγευτείς. Για την ακρίβεια, θα βρεις τα πάντα: Όμορφες παραλίες με γαλάζια νερά, μικρούς κολπίσκους για να κάνεις βουτιά, ωραίο φαγητό, καθώς και μερικά αξιοθέατα για να γεμίσεις το πρόγραμμά σου. Μια βόλτα στον παραλιακό δρόμο, ένας γρήγορος καφές και μερικές ώρες στη θάλασσα, θα σε ανταμείψουν και με το παραπάνω.

Πόρτο Ράφτη

Μια κυριακάτικη απόδραση στο Πόρτο Ράφτη, δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Το πρόγραμμά, έχει ως εξής: Βόλτα, βουτιά, καφές, φαγητό και γλυκό. Με όποια σειρά θέλεις εσύ. Ξεκινώντας πάντως από τη βουτιά, το Αυλάκι και η Ερωτοσπηλιά, δύο από τις πιο γνωστές παραλίες στο Πόρτο Ράφτη είναι must. Σε ό,τι αφορά στο φαγητό στην ευρύτερη περιοχή θα συναντήσεις μικρά και μεγαλύτερα ταβερνάκια πάνω στο κύμα για θαλασσινά αλλά και κρεατικά – ανάλογα με τα γούστα σου.

Κέα

Αυτό το όμορφο κυκλαδονήσι, μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου, θα σου χαρίσει τη χαλάρωση και την ηρεμία που αναζητάς. Η Κέα (ή Τζιά) είναι η ιδανική κοντινή απόδραση, καθώς αποτελεί ένα μικρό και ήσυχο νησί, χωρίς πολύ κόσμο, αλλά και με υπέροχες παραλίες, πανέμορφα σοκάκια και φανταστικό φαγητό. Τα τελευταία χρόνια, η Κέα έχει μετατραπεί από ένα «παρεξηγημένο» νησί, σε αγαπημένο προορισμό.

Λουτράκι

Εάν θέλεις να ξεφύγεις για λίγες ώρες από την Αθήνα, χωρίς όμως να απομακρυνθείς πολύ, τότε το Λουτράκι Κορινθίας είναι όσα ψάχνεις. Ξεκινώντας την εκδρομή σου το πρωί, μπορείς να απολαύσεις την πρώτη σου βουτιά, είτε σε κάποιο πιο απομονωμένο σημείο είτε σε κάποιο beach bar κατά μήκος της ακτής. Περίπου 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουτρακίου, κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στον οικισμό Περαχώρα, βρίσκεται και η λίμνη Βουλιαγμένης. Αφού κάνεις και εκεί μια στάση και απολαύσεις τα γαλάζια νερά, μια χαλαρή βόλτα, επιβάλλεται.

Αίγινα

Η Αίγινα είναι πάντα μια επιλογή που δεν χάνει. Μπαίνεις ένα όμορφο πρωινό της Κυριακής στο καράβι από τον Πειραιά, και μέσα σε μία ώρα βρίσκεσαι στο ξεχωριστό νησί του Αργοσαρωνικού. Μόλις κατέβεις από το καράβι, μπορείς να απολαύσεις το πρωινό σου στα μαγαζιά διπλά στο λιμάνι του νησιού, στη συνέχεια να δοκιμάσεις νόστιμους μεζέδες στα όμορφα ταβερνάκια και πιο αργά να κάνεις βόλτα στα στενάκια της πολύχρωμης Αίγινας.