HOME SWEET HOME

5 πράγματα που δεν θα δεις ποτέ στο σπίτι ενός interior designer


JTeam

26 Μαρτίου 2024

5 πράγματα που δεν θα δεις ποτέ στο σπίτι ενός interior designer
Unsplash/Spacejoy
Υπάρχουν μερικά πράγματα στα οποία οι interior designers λένε ένα μεγάλο «όχι» για το σπίτι

Οι interior designers ξέρουν ακριβώς πώς να κάνουν έναν χώρο να μοιάζει μοναδικός, ολοκληρωμένος και κομψός. Κι αν και η διακόσμηση ενός σπιτιού είναι πάντα προσωπική υπόθεση, υπάρχουν μερικοί «κανόνες» που μπορούν να προσφέρουν ισορροπία και αρμονία.

Κάποιες λεπτομέρειες, όπως τα πολλά έπιπλα, ο λάθος φωτισμός ή τα περιττά αντικείμενα, μπορούν να χαλάσουν την αισθητική σε έναν χώρο, ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνεσαι άμεσα. Η διακόσμηση του σπιτιού με τη σωστή επιλογή των επίπλων ή χρωμάτων που ταιριάζουν με το αποτέλεσμα που θέλεις να βγάλεις, ναι, είναι σημαντική, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και ο χώρος να φαίνεται αρμονικός. Οι interior designers, πάντως, ξέρουν τι είναι αυτό που δεν κάνει ένα σπίτι να ξεχωρίζει.

Ακολουθούν 5 πράγματα που δεν θα δεις ποτέ στο σπίτι ενός διακοσμητή εσωτερικού χώρου.

  • Ανοιχτά ράφια

Τα ανοιχτά ράφια είναι απαγορευτικά στα σπίτια των διακοσμητών. Αρχικά, αυτό το παλιό «trend» με τα ανοιχτά ράφια, δεν είναι ούτε πρακτικό, ούτε όμορφο. Εκτός από το ότι είναι κακό Φενγκ Σούι, είναι και ένας τρόπος για να συσσωρευτεί ακόμα περισσότερη σκόνη σε ένα σπίτι. Απλώς, είναι ένα μεγάλο «όχι».

  • Εκτεθειμένα καλώδια

Τα καλώδια είναι πάντα ένας «εύκολος» τρόπος εάν θέλεις να καταστρέψεις την εμφάνιση ενός χώρου. Τα καλώδια πρέπει να βρίσκονται πίσω από ένα έπιπλο ή την τηλεόραση για παράδειγμα, πίσω από τον τοίχο ή ακόμα και μέσα ώστε να καλύπτονται. Εκτός από το ότι είναι επικίνδυνο να έχεις εκτεθειμένα καλώδια στο σπίτι, είναι και αρκετά αντιαισθητικό.

  • Συνθετικά χαλιά

Τα χαλιά, είναι πάντα μια ακριβή αγορά, οπότε είναι απολύτως λογικό να καταφεύγεις σε εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, το να αγοράσεις ένα συνθετικό χαλί δεν είναι η λύση. Καλύτερα να ψάξεις για ένα vintage, που θα δώσει και ένα ξεχωριστό στιλ στο σπίτι σου.

Jenny.Gr
Unsplash/ Spacejoy
  • Πολλά έπιπλα

Σίγουρα, στο σπίτι ενός interior designer δεν θα συναντήσεις ποτέ πολλά έπιπλα ή έπιπλα που δεν δημιουργούν έναν αρμονικό χώρο. Η ισορροπία είναι υψίστης σημασίας σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, και σίγουρα, το να αγοράζεις και να τοποθετείς πολλά έπιπλα δεν είναι η καλύτερη λύση. Όλα χρειάζονται μέτρο, όπως και η διακόσμηση στο σπίτι.

  • Διακοσμητικά που δεν χρειάζονται/ περιττά αντικείμενα

Πολλές φορές, γεμίζουμε τους χώρους στο σπίτι με αμέτρητα διακοσμητικά, τα οποία απλώς δεν θέλουμε να τα αποχωριστούμε. Σίγουρα, μερικά αντικείμενα είναι συναισθηματικής αξίας, ωστόσο υπάρχουν και πολλά που τις περισσότερες φορές απλώς πιάνουν έξτρα χώρο στο σπίτι. Και αυτά, είναι που δημιουργούν ένα είδος ακαταστασίας.