HOME SWEET HOME

Θέλεις να δείχνει το σπίτι σου πιο κομψό; Τα 4 deco trends που θα λατρέψεις


JTeam

28 Μαρτίου 2024

Θέλεις να δείχνει το σπίτι σου πιο κομψό; Τα 4 deco trends που θα λατρέψεις
Unsplash/Spacejoy
Έτσι θα δώσεις νέα πνοή στο σπίτι σου

Είτε έχεις ξεκινήσει ήδη να σκέφτεσαι τη μικρή «ανακαίνιση» που θέλεις να κάνεις στο σπίτι σου τώρα την άνοιξη ώστε να δείχνει πιο κομψό, είτε δεν ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις να αλλάξεις ή να προσθέσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα νέα trends για αυτή τη σεζόν θα σε κατευθύνουν. Τα spring trends για το 2024 σου εγγυώνται πως θα σου φέρουν όλα όσα αναζητάς αυτήν την εποχή.

Κι αυτή η μικρή «ανακαίνιση» για την οποία μιλήσαμε παραπάνω, δεν χρειάζεται να σε τρομάζει. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταβάλεις ώρες προσπαθειών για να δώσεις νέα «ζωή» στο περιβάλλον σου. Ακόμα και οι μικρές αλλαγές, μπορούν να αναδιαμορφώσουν δραστικά την εμφάνιση και την αίσθηση του χώρου για την άνοιξη.

Παρακάτω, θα δεις τις ανοιξιάτικες τάσεις για τους εσωτερικούς χώρους, που θα ανανεώσουν το σπίτι σου δίνοντας μια πινελιά κομψότητας.

Παστέλ και πάλι παστέλ

Ίσως το δεις και ως «Balletcore», αλλά είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Τα deco trends αυτήν την άνοιξη θέλουν τα απαλά παστέλ και τα ουδέτερα χρώματα να κυριαρχούν παντού στο σπίτι, δίνοντας μια πινελιά μοντερνισμού της δεκαετίας του '90. Αυτό το trend είναι ρομαντικό και αιθέριο, αλλά και σύγχρονο και φρέσκο. Σίγουρα πάντως, είναι το τέλειο «μυστικό» για να μεταμορφώσεις το σπίτι σου σε ένα κομψό καταφύγιο.

Mangolia 2.0

Ξέχασε το «off white» και «αγκάλιασε» τα ζεστά χρώματα που μπορούν σε δευτερόλεπτα να δημιουργήσουν έναν χώρο που θα σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστά. Δυστυχώς, έχουμε μάθει να θεωρούμε τα πιο ζεστά χρώματα βαρετά και άχρωμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ό,τι πιο κομψό υπάρχει. Πλέων, το «magnolia 2.0.» είναι το colour trend της σεζόν που αποτινάσσει την προηγούμενη εικόνα του, και κάνει το ζεστό μπεζ μια από τις κορυφαίες τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης του 2024.

«Ναι» στο βουργουνδί

Οι κόκκινες αποχρώσεις που θυμίζουν το χρώμα που έχει το κρασί, έχουν γίνει Νο1 επιλογή των κορυφαίων interior designers που θέλουν να δημιουργήσουν μια πολυτελή ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι. Εάν, λοιπόν, σου αρέσει το μπορντό ή το βουργουνδί, αλλά δεν ξέρεις πώς να το εντάξεις στον χώρο σου, σκέψου το ενδεχόμενο να εντάξεις το χρώμα με μικρές δόσεις σε διάφορους χώρους στο σπίτι. Είναι πάντα κολακευτικό, ενώ συνδυαστικά με το απαλό ροζ, θα είναι η τέλεια προσθήκη.

Μεγάλο «ναι» στα μοτίβα

Γενικά, τα έντονα μοτίβα και σχέδια, εάν να εντάξεις με τον σωστό τρόπο και την κατάλληλη ποσότητα στον χώρο, μπορούν να δώσουν ένα elegant αποτέλεσμα που δεν το περίμενες. Τα «ζωηρά» μοτίβα είναι να εξιστορούν πάντα μια ιστορία και να δίνουν παράλληλα μια φρέσκια οπτική.