HOME SWEET HOME

Φενγκ Σούι: Πώς θα χαρίσεις στο σπίτι σου έναν «αέρα» ανανέωσης αυτό το καλοκαίρι


JTeam

26 Απριλίου 2024

 Φενγκ Σούι: Πώς θα χαρίσεις στο σπίτι σου έναν «αέρα» ανανέωσης αυτό το καλοκαίρι
Unsplash/Spacejoy
Καλωσόρισε την καλοκαιρινή ενέργεια στο σπίτι σου με αυτά τα μικρά «μυστικά» του Φενγκ Σούι

Σιγά-σιγά, η ενέργεια του καλοκαιριού γίνεται όλο και πιο έντονη. Πλέον, ο ήλιος χαρίζει «φως» στην ψυχή μας και η ζέστη έχει ξεκινήσει να μας φέρνει συνεχώς πιο κοντά στο summer mood. Κι όπως πάντα, έτσι και τώρα, ίσως έχεις κι εσύ ξεκινήσει να σκέφτεσαι πώς θα δώσεις έναν «αέρα» ανανέωσης στον χώρο σου για τη σεζόν που έρχεται.

Για ακόμα μια φορά, σύμμαχός σου θα είναι το Φενγκ Σούι, οι αρχές του οποίου θα σε κατευθύνουν ώστε να αφήσεις την άπλετη θετική ενέργεια να κυλίσει μέσα στο σπίτι σου. Εξάλλου, κάθε εποχή αντιπροσωπεύεται από το δικό της στοιχείο και η ενέργεια του καιρού της μπορεί να εξισορροπηθεί μέσω του Φενγκ Σούι. Η θερινή περίοδος, αντιπροσωπεύεται από το στοιχείο της φωτιάς, όπου το πάθος, η δημιουργικότητα και η ζωντάνια κυριαρχούν.

Κι αφού τα έμαθες όλα αυτά, τελικά πώς θα χαρίσεις στο σπίτι σου την απόλυτη ανανέωση αυτό το καλοκαίρι; Σου παρουσιάζουμε μερικά tips, παρακάτω.

Άλλαξε την είσοδο του σπιτιού

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, τόσο η μπροστινή πόρτα σε κάθε σπίτι όσο και η είσοδος, παίζουν καθοριστικό ρόλο για την υποδοχή θετικής ενέργειας και αρμονίας. Οπότε, κάθε σωστή ανανέωση, πρέπει να ξεκινάει από αυτό το σημείο. Εάν ο συγκεκριμένος χώρος μοιάζει περισσότερο με μια πορεία εμποδίων (παπούτσια, άχρηστα αντικείμενα), τότε αυτό δεν αφήνει τις νέες ευκαιρίες να μπουν στη ζωή σου. Οπότε, αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να μεταμορφώσεις την είσοδο του σπιτιού σε ένα πιο φιλόξενο μέρος. Υπάρχουν και μερικά τυχερά φυτά που θα προσφέρουν μια έξτρα ιδιαίτερη αίσθηση.

Φρόντισε τα φυτά σου

Εάν δεν έχεις φυτά εσωτερικού χώρου, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τα προσθέσεις σε διάφορα σημεία στο σπίτι. Η προσθήκη μερικών φυτών σε ένα δωμάτιο, είναι πάντα η πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση για να αναβαθμίσεις την εμφάνισή του.

Jenny.Gr
Freepik

Εάν, όμως, έχεις ήδη φυτά, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επικεντρωθείς στη συντήρησή τους ή να διώξεις όσα έχουν ξεραθεί. Το σημαντικό είναι να βεβαιωθείς ότι έχεις απομακρύνει τα ξερά φύλλα, καθώς αυτά προωθούν την αρνητική ενέργεια, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλεις. Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, είναι επίσης μια καλή στιγμή για να αγοράσεις και νέα φυτά ή να τα μετακινήσεις μέσα στο σπίτι. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στην ανανέωση της ενέργειας.

Ενσωμάτωσε το στοιχείο του ξύλου

Η άνοιξη και το καλοκαίρι, είναι η ιδανική στιγμή για να εστιάσεις και να ενσωματώσεις το στοιχειό του ξύλου στο σπίτι σου. Το Φενγκ Σούι, την άνοιξη μας μετακινεί από το στοιχείο του νερού, το ήσυχο τμήμα του έτους, και σε μια ξύλινη έκφραση, πιο προσανατολισμένη στην ενέργεια που φέρνει νέες ευκαιρίες και ξεκινήματα. Ευτυχώς, το ξύλο είναι ένα από τα πιο εύκολα στοιχεία που μπορείς να προσθέσεις στον χώρο.

Καθάρισε τα παράθυρα και τους καθρέφτες

Η ιδανική περίοδος για να αυξήσεις με κάθε τρόπο το φυσικό φως στο σπίτι, είναι εδώ. Και ένας απλός τρόπος για να το κάνεις αυτό, είναι καθαρίζοντας καλά κάθε παράθυρο στον χώρο. Στο Φενγκ Σούι, τα παράθυρα αντιπροσωπεύουν τα «μάτια» ενός σπιτιού και συμβολίζουν την ικανότητα μας να «βλέπουμε» τα πράγματα, καθώς και τρόπο που εξετάζουμε τις «εξωτερικές προοπτικές». Έτσι, όταν είναι βρώμικα ή όχι αρκετά καθαρά, δεν μπορούμε να «δούμε» αυτό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας.

Jenny.Gr
Unsplash/Zhao Yangyang

Από την άλλη, ο σωστός καθαρισμός των καθρεφτών, μπορεί να βοηθήσει τη ροή του φωτός μέσα στο χώρο σου. Οι καθρέφτες «διπλασιάζουν» ό,τι αντανακλούν, οπότε η διατήρησή τους χωρίς βρωμιά ή δαχτυλιές, είναι η συνήθεια που πρέπει να αποκτήσεις.