HOME SWEET HOME

4 αντικείμενα που δεν πρέπει να έχεις δίπλα σου όταν κοιμάσαι, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι


JTeam

15 Απριλίου 2024

4 αντικείμενα που δεν πρέπει να έχεις δίπλα σου όταν κοιμάσαι, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι
Unsplash/Spacejoy
Αυτά τα αντικείμενα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο σου

Τα αντικείμενα που επιλέγεις να υπάρχουν στο υπνοδωμάτιο σου, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο να τοποθετείς, μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ενέργεια που λαμβάνεις από τον χώρο, αλλά την ποιότητα του ύπνου σου. Φυσικά, η διαρρύθμιση της κρεβατοκάμαρας είναι μια βαθιά προσωπική υπόθεση, αλλά υπάρχουν μερικά σημεία που, όπως και να το κάνουμε, πρέπει να δώσεις προσοχή.

Για την ακρίβεια, υπάρχουν 4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βρίσκονται κοντά σου όταν κοιμάσαι, για λόγους ασφαλείας, αλλά και γιατί είναι πηγές αρνητικής ενέργειας. Κάποια από αυτά ίσως περιμένεις να τα δεις στο άρθρο, κάποια, όμως, δεν σου έχουν περάσει από το μυαλό. Πάντως, αυτά είναι τα αντικείμενα που δεν πρέπει να έχεις κοντά σου όταν κοιμάσαι.

Αιχμηρά αντικείμενα

Η απομάκρυνση αιχμηρών αντικειμένων, όπως ψαλίδια, από τον χώρο στον οποίο κοιμάσαι, είναι κάτι περισσότερο από ένα πρακτικό μέτρο ασφαλείας. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, οποιοδήποτε αντικείμενο είναι αιχμηρό μπορεί να διαταράξει την ενέργεια που απαιτείται για έναν ξεκούραστο ύπνο. Σύμφωνα με την αρχαία κινεζική φιλοσοφία, τα αιχμηρά αντικείμενα εκπέμπουν «sha chi» ή αρνητική ενέργεια, η οποία μπορεί να παρεμποδίσει τη ροή του «chi» ή της ζωτικής δύναμης, μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Καθρέφτες

Έχουμε μιλήσει ξανά τους καθρέφτες στο υπνοδωμάτιο, και για το πού πρέπει να τοποθετούνται ώστε να μη γίνονται μαγνήτες αρνητικής ενέργειας. Στη δεκαετία του 1800, οι καθρέφτες θεωρούνταν «πύλες» που μπορούσαν να προσελκύσουν ή να παγιδεύσουν ανεπιθύμητα πνεύματα. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, λοιπόν, καλό είναι να μην τοποθετείς απέναντι από το κρεβάτι σου έναν καθρέφτη, καθώς αυτό που να διαταράξει τον ύπνο σου.

Jenny.Gr
Unsplash/ Spacejoy

Παπούτσια

Στην Ιαπωνία και τη Σκανδιναβία, οι άνθρωποι βγάζουν πάντα τα παπούτσια τους πριν μπουν σε ένα σπίτι. Αυτή η συνήθεια έχει να κάνει με τον σεβασμό των πολιτισμών στη διατήρηση της καθαριότητας των εσωτερικών χώρων. Φυσικά, αυτός ο σεβασμός επεκτείνεται και στην κρεβατοκάμαρα. Το υπνοδωμάτιο είναι το ιδανικό «καταφύγιο» για ξεκούραση και αναζωογόνηση, γι΄αυτό θα πρέπει να απουσιάζει κάθε εξωτερική επιρροή. Τα παπούτσια, είναι μια συνεχής υπενθύμιση του εξωτερικού κόσμου, επομένως είναι απαγορευτικά στο δωμάτιο, πόσο μάλλον δίπλα σου.

Κινητό

Το να σκρολάρεις στο κινητό σου πριν κοιμηθείς, είναι μια συνήθεια που δύσκολα αποχωρίζεται. Ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει εκπληκτικό αντίκτυπο στην υγεία σου, αλλά και στο υποσυνείδητό σου. Το μπλε φως από τις οθόνες των τηλεφώνων είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι διαταράσσει τα μοτίβα του ύπνου και επηρεάζει την ποιότητά του. Ομοίως, το περιεχόμενο που καταναλώνεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή οι ανησυχητικές ειδήσεις, μπορεί να παραμείνουν στις σκέψεις σου.