HOME SWEET HOME

Φενγκ Σούι στο υπνοδωμάτιο: 5 χρώματα που φέρνουν θετική ενέργεια και τύχη


JTeam

13 Απριλίου 2024

Φενγκ Σούι στο υπνοδωμάτιο: 5 χρώματα που φέρνουν θετική ενέργεια και τύχη
Unsplash/Spacejoy
Το υπνοδωμάτιο είναι το ιδανικό μέρος για να ενσωματώσεις τις αρχές του Φενγκ Σούι στο σπίτι – και τη ζωή σου

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το υπνοδωμάτιο αποτελεί τον πιο ιερό χώρο σε ένα σπίτι. Κι όχι άδικα, φυσικά, αφού εκεί περνάμε πολύτιμες ώρες της ημέρας και της νύχτας, χαλαρώνοντας. Εκεί, είναι ο χώρος που συνδεόμαστε ενεργειακά με το μέσα μας, αρά και το δωμάτιο που οι αρχές του Φενγκ Σούι μπορούν να έχουν βαθιά επίδραση στην καθημερινότητά μας.

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι είμαστε οπτικά πλάσματα, δηλαδή επηρεαζόμαστε πολύ από τα οπτικά στοιχεία στο περιβάλλον μας, το χρώμα είναι εκείνο το στοιχείο που μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διάθεσή μας. Γι΄αυτό, σε έναν τόσο σημαντικό χώρο του σπιτιού, όπως η κρεβατοκάμαρα, μπορεί να είναι χρήσιμο να δώσεις προσοχή στα χρώματα που επιλέγεις και στο πώς αυτά τα χρώματα επηρεάζουν το Qi, τη «ζωτική ενέργεια» ή τη «ροή ενέργειας».

Πάντως, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, αυτά είναι 5 χρώματα που εάν υπάρχουν στο υπνοδωμάτιο, θα έχεις περισσότερη θετική ενέργεια.

Πράσινο και μπλε χρώμα

Μιλάμε για δύο υπέροχα χρώματα για το υπνοδωμάτιο και δύο χρώματα που, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, αντιπροσωπεύουν την ανάπτυξη, τη ζωτικότητα και τα νέα ξεκινήματα. Είναι τα χρώματα που βλέπουμε συχνά στη φύση, γι΄αυτό και έχουν εξαιρετικές καταπραϋντικές ικανότητες, συμβολίζουν την ευεξία και γεμίζουν τον χώρο με άπλετη θετική ενέργεια.

Λευκό

Ο ορισμός της απλότητας και της αυθεντικότητας. Το λευκό χρώμα αντιπροσωπεύει την καθαρότητα, την απλότητα και είναι η τέλεια επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο. Μπορεί να γίνει «σκληρό» όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες, γι' αυτό είναι καλύτερο να το συνδυάζεις με άλλα πιο απαλά χρώματα. Μπορεί να μην το περίμενες, αλλά δημιουργεί ιδανική ισορροπία με τις μαύρες αποχρώσεις.

Γήινες αποχρώσεις

Το κίτρινο, το καφέ και το πορτοκαλί είναι χρώματα που συνδέονται με το στοιχείο της γης στο Φενγκ Σούι και σχετίζονται με τη σταθερότητα και τη θρέψη. Είναι ιδανικά χρώματα για ένα υπνοδωμάτιο, εάν θέλεις να δημιουργήσεις ένα vibe που εκπέμπει σταθερότητα και ζεστασιά.

Γκρι

Στο Φενγκ Σούι το γκρι σχετίζεται με τους ανθρώπους και τα ταξίδια. Είναι ένας συνδυασμός του μαύρου (γιν) και του λευκού (γιανγκ), οπότε έχει εξισορροπητική και γαλήνια επίδραση. Ως ουδέτερο χρώμα, είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και μπορεί να συμπληρώσει εξαιρετικά πολλά άλλα χρώματα. Για παράδειγμα, οι αποχρώσεις όπως το μπλε, επωφελούνται ιδιαίτερα από τις συμπληρωματικές αποχρώσεις του γκρι.

Μωβ

Αποτελείται από το καταπραϋντικό μπλε και το φλογερό κόκκινο. Είναι ένα χρώμα που συμβολίζει την ευημερία και σίγουρα είναι top επιλογή για το υπνοδωμάτιο. Συνδέεται με τον πλούτο στον χάρτη του Φενγκ Σούι, και έχει άμεση σχέση με την ευημερία και την οικονομική αφθονία, καθώς και με την αυτοεκτίμηση. Για αρχή, δοκίμασε να προσθέσεις λίγες πινελιές από τη συγκεκριμένη απόχρωση στο υπνοδωμάτιό σου, και για να δημιουργήσεις ισορροπία κάνε ένα combo με γκρι ή ανοιχτό μπλε.