ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

4 δοκιμασμένα tips για να μακρύνεις γρήγορα τα μαλλιά σου


Ελένη Τσούτση

16 Αυγούστου 2023

4 δοκιμασμένα tips για να μακρύνεις γρήγορα τα μαλλιά σου
Instagram/@ zoepastelle
Τα μακριά μαλλιά είναι ένας στόχος που μπορείς να πετύχεις, αν ακολουθήσεις τα σωστά βήματα

μακριά μαλλιά αποτελούν στόχο για αρκετές γυναίκες ακόμη κι αν τα νέα trends με τα κοντά μαλλιά κυριαρχούν. Η γοητεία όμως του long hair style είναι σταθερή αξία και δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθούμε με πολλούς τρόπους να μακρύνουμε τα μαλλιά μας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα σωστά βήματα για το καταφέρεις με φυσικό τρόπο.

Βουρτσισέ τα μαλλιά σου με προσοχή. Το βούρτσισμα των μαλλιών μία ή δύο φορές το πρωί και μία φορά ή δύο φορές το βράδυ, θα τονώσει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής. Ωστόσο, όταν είναι βρεγμένα, δεν πρέπει να τα βουρτσίζεις καθώς σπάει η τρίχα με αποτέλεσμα να μειώνεται η ανάπτυξη τους.

Να πίνεις νερό. Το νερό βοηθά το σώμα να επεξεργαστεί τα θρεπτικά συστατικά και διώχνει τις τοξίνες. Αυτό έχει και θετικό αντίκτυπο στα μαλλιά σας, γιατί θα μεγαλώσουν γρηγορότερα. Αν πίνετε περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα, όχι μόνο θα αισθανθείτε καλύτερα, αλλά τα μαλλιά σας θα γίνουν ισχυρότερα. Όσο ισχυρότερη είναι η τρίχα, τόσο πιο γρήγορα μεγαλώνει. Επίσης, το νερό κρατά τα μαλλιά ενυδατωμένα από μέσα προς τα έξω, με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο υγιή και να μη σπάνε.

Jenny.Gr

Επένδυσε στις κατάλληλες βιταμίνες. Τα μαλλιά σου μπορεί πραγματικά να είναι πολύ ξηρά και εύθραυστα, αν σου λείπουν βιταμίνες. Η βιταμίνη Β και Α, για παράδειγμα, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη τους, έτσι ώστε, εάν παίρνετε αρκετή ποσότητα από τη διατροφή, να έχετε πιο δυνατές τρίχες.

Εφάρμοσε αιθέρια έλαια. Αν θέλεις τα μαλλιά να σου να μεγαλώνουν πιο γρήγορα, τα αιθέρια έλαια μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν. Αυτά τα έλαια χρησιμοποιούνται σε όλο το σώμα, αλλά αν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου, τότε ανάμειξε τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, τρεις σταγόνες δεντρολίβανο και δύο σταγόνες από έλαιο θυμαριού και λάδι κέδρου. Κάνε ένα μασάζ στο κεφάλι σου με αυτό το μείγμα και θα ενισχύσεις τις τρίχες σου, ώστε να αυξάνονται πιο γρήγορα.

Βρες στην παρακάτω gallery τις καλύτερες μάσκες μαλλιών για βαθιά θρέψη και επίλεξε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο με τις αναγκές σου:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.