ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι συνδυασμοί συστατικών που κάνουν πιο αποτελεσματική τη skincare ρουτίνα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

28 Μαρτίου 2024

Οι συνδυασμοί συστατικών που κάνουν πιο αποτελεσματική τη skincare ρουτίνα
IG @josephineskriver
Αξιοποίησε στο έπακρο τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου

Στόχος κάθε skincare routine είναι η μέγιστη αποτελεσματικότητα. Για να αγγίξουμε όμως την «τελειότητα» στην περιποίησή μας, το μυστικό είναι να γνωρίζουμε ποια συστατικά λειτουργούν καλύτερα όταν συνδυάζονται με άλλα και ποια είναι εκείνα που θα πρέπει ιδανικά να εφαρμόζουμε μόνα τους στο δέρμα. Ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικά:

Η βιταμίνη C

H βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που αναμειγνύεται εξαιρετικά με αντηλιακό, ενισχύοντας την προστατευτική του δράση και εξασφαλίζοντας ένα υγιές, όμορφο δέρμα.

Η βιταμίνη C αναμειγνύεται υπέροχα επίσης με το φερουλικό οξύ και τη βιταμίνη Ε, προσφέροντας προστατευτικά αντιοξειδωτικά οφέλη στην επιδερμίδα.

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Τα ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή αναμειγνύονται εξαιρετικά με πεπτίδια, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου της επιδερμίδα. Με αποτέλεσμα μια πιο σφριγηλή και νεανική επιδερμίδα.

Τα ρετινοειδή αναμειγνύονται επίσης και με το υαλουρονικό οξύ. Είναι ένας δημοφιλής συνδυασμός που βρίσκεται σε πολλούς ορούς κατά της γήρανσης. Τα ρετινοειδή είναι εξαιρετικά γιατί μπορούν να βοηθήσουν στη σύσφιξη των πόρων, στη μείωση της παραγωγής λιπαρότητας και στην απαλλαγή από το νεκρό δέρμα. Ωστόσο, όλα αυτά μπορούν να κάνουν το δέρμα ξηρό και ξεφλουδισμένο. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα άκρως ενυδατικό συστατικό που μπορεί να αποτρέψει αυτή την ανεπιθύμητη ξηρότητα.

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

ΒΗΑ (βήτα-υδροξυοξέα)

Όσον αφορά στα οξέα, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιούμε προϊόντα με βήτα-υδροξυοξέα και άλφα-υδροξυοξέα ταυτόχρονα.
Το σαλικυλικό οξύ είναι το πιο γνωστό BHA, ενώ το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ είναι δημοφιλή AHAs. Οι δύο κατηγορίες δεν προορίζονται για συνδυαστική εφαρμογή καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν υπερβολική ξηρότητα ή και ερεθισμό στην επιδερμίδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.