VIDEO

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Η σημασία του να νοιάζεσαι για τους ανθρώπους σου, σε ένα συγκινητικό βίντεο


JTeam

10 Οκτωβρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Η σημασία του να νοιάζεσαι για τους ανθρώπους σου, σε ένα συγκινητικό βίντεο
Τα σημάδια δεν είναι πάντα εκεί - παρατήρησε τους ανθρώπους σου, δείξε ενδιαφέρον και ρώτα αυτά που μοιάζουν αυτονόητα. Τις περισσότερες φορές, μόνο αυτονόητα δεν είναι

Μερικές φορές, μας απορροφά τόσο η δική μας ζωή, που ξεχνάμε τους άλλους. Έχουμε τα δικά μας θέματα – από τη δουλειά που μας πιέζει, τη σχέση μας που καταρρέει, τις μέρες που απλώς όλα πηγαίνουν στραβά – και δεν έχουμε χρόνο για τους γύρω μας. Αν ήθελαν να μοιραστούν κάτι μαζί μας, θα το έλεγαν. Αν μας χρειάζονταν, θα μας το έδειχναν. Κι αν, πράγματι, δεν ήταν καλά, θα το βλέπαμε, οπότε θα τους μιλούσαμε πρώτοι. Έτσι δεν είναι; Μάλλον όχι.

Όταν πρόκειται για την ψυχική υγεία, συχνά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Κι ένας άνθρωπος μπορεί να δυσκολεύεται χωρίς να το δείχνει. Θα συνεχίσει να κάνει πλάκα, θα φέρνει θετική ενέργεια στο δωμάτιο, θα έχει από αυτά τα χαμόγελα που είναι μεταδοτικά – ξέρεις, που τα βλέπεις και σου φτιάχνουν τη μέρα – αλλά μέσα του, ίσως υποφέρει.

Τα σημάδια δεν είναι πάντα εκεί. Με αφορμή την Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η ποδοσφαιρική ομάδα Norwich City δημιούργησε ένα βίντεο για να μας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι να νοιαζόμαστε για τους γύρω μας. Να τους παρατηρούμε, να τους ρωτάμε τι συμβαίνει, να τους δείχνουμε πως είμαστε εκεί, ακόμα και για τα πιο απλά. Για όλα εκείνα που τους απασχολούν, από τα πιο μικρά και φαινομενικά ασήμαντα, ως τα μεγαλύτερα, τα σοβαρά που όντως μας ταρακουνούν.

Από σήμερα, λοιπόν, ας αρχίσουμε να νοιαζόμαστε λίγο περισσότερο. Δεν μας κοστίζει τίποτα και, κυριολεκτικά, είναι σωτήριο.