WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το να κοιμάσαι με τον σκύλο σου κάνει κακό στον ύπνο σου, σύμφωνα με έρευνα


JTeam

14 Απριλίου 2024

Το να κοιμάσαι με τον σκύλο σου κάνει κακό στον ύπνο σου, σύμφωνα με έρευνα
Unsplash
Όσο κι αν λατρεύεις τον σκύλο σου, η επιστήμη συνιστά να τον αφήσεις εκτός του υπνοδωματίου σου

Οι άνθρωποι που έχουν κατοικία στη ζωή τους, γνωρίζουν καθημερινά πώς είναι να αγαπάς ανιδιοτελώς και να νοιάζεσαι συνεχώς για τις ανάγκες και τη χαρά του τετράποδου (κι ό,τι άλλο) φίλου σου. Όσοι ζουν με σκύλους ή γάτες εντός του σπιτιού τους έχουν πάντοτε μια παρέα να τους συντροφεύει τις στιγμές που θέλουν να χαλαρώσουν. Αυτή η παρέα είναι πολύτιμη και δεν θα την άλλαζαν για κανέναν λόγο.

Η επιστήμη μπορεί να επιβεβαιώνει πως τα κατοικίδια είναι ικανά να βελτιώσουν τη ζωή ενός ανθρώπου, ωστόσο μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο «Scientific reports» αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος πρέπει να κοιμάται σε χωριστά δωμάτια από το κατοικίδιό του.

Περισσότεροι από 1.500 Αμερικανοί πολίτες που έλαβαν μέρος σε αυτήν την έρευνα, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα του ύπνου τους. Περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες ισχυρίστηκαν ότι κοιμούνται το βράδυ στον ίδιο χώρο με το κατοικίδιό τους.

Jenny.Gr
Unsplash

Συγκρίνοντας, λοιπόν, τις δύο κατηγορίες αποδείχθηκε ότι όσοι κοιμούνται χωρίς κατοικία κοιμούνται καλύτερα σε σχέση με τους υπόλοιπους, οι οποίοι εμφανίστηκαν να ταλαιπωρούνται από συμπτώματα αϋπνίας. Στην έρευνα υπολογίστηκε ο τόπος διαμονής του καθένα, αλλά και το είδος του κατοικιδίου.

Όσον αφορά στο είδος του κατοικιδίου, διαπιστώθηκε, πως όσοι κοιμούνταν μαζί με τον σκύλο τους είχαν αρνητικές επιπτώσεις στον ύπνο τους, ενώ όσοι κοιμούνταν μαζί με τη γάτα τους ο ύπνος τους δεν επηρεαζόταν. Το 93% των ανθρώπων που συμμετείχε στην έρευνα πίστευε ότι ο ύπνος στον ίδιο χώρο με τα κατοικίδιά του, είτε επηρέαζε θετικά είτε καθόλου τον ύπνο.

Jenny.Gr
Unsplash

Είναι αποδεδειγμένο πως η συναναστροφή του ανθρώπου με τα ζώα μπορεί να έχει πολλά οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία του. Στην περίπτωση του ύπνου, όμως, αυτό δεν έχει ισχύ, καθώς αν δεν κοιμάσαι καλά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, το αποτέλεσμα θα φανεί τάχιστα στην καθημερινότητά σου.

Ο σκύλος μπορεί να κάνει θόρυβο, να κουνηθεί ή να ζεσταθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου του και να ξυπνήσει, ξυπνώντας, παράλληλα, και το αφεντικό του. Κάπως έτσι κάνουμε ακατάστατο ύπνο, με αποτέλεσμα να μην ξεκουραζόμαστε σωστά και όσο πρέπει. Αν, λοιπόν, κοιμάσαι με τον σκύλο σου κατ' εξακολούθηση, μήπως ήρθε η ώρα να προσπαθήσεις να τον αποχωριστείς γι' αυτές τις ώρες;

Ο ανανεωμένος μαγικός κόσμος των ζωδίων σε περιμένει στο jenny.gr. Διάβασε τώρα όλες τις προβλέψεις για τα ζώδια για να μάθεις πως θα κυλήσει η μέρα σου στα
αισθηματικά, οικονομικά και επαγγελματικά. Οι προβλέψεις για τα ζώδια σήμερα αλλά και για τα ζώδια εβδομάδας θα σε βοηθήσουν να προλάβεις αλλά και να
εκμεταλλευτείς καταστάσεις! Μην μένεις μόνο στην έρευνα για τον ύπνο με τους σκύλους, διάβασε τώρα τις αναλυτικές προβλέψεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.